Kuşadası Çevreyolu olarak da adlandırılan Turgut Özal Bulvarı’nın Ege Mahallesi bölümünde meydana gelen trafik kazasında yaralanan Cansu Yıldırım, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Küçük kızın cansız bedeni, bugün öğlende Kuşadası Hanım Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra toprağa verileceği Adalızade Mezarlığı’na bir otomobilin bagajında götürüldü. Baba Besim Yıldırım, Cansu’nun otomobil bagajına konulmasını yaşlı gözlerle izledi.

Kazada yaralanan ve Aydın Devlet Hastanesi’nde beyin ameliyatı olduktan sonra bilincini yitiren anne Zeliha Yıldırım ise kızının tabutunun konulduğu otomobile oturtuldu. Minik Cansu’nun akrabaları, ailenin cenazeyi İzmir’den getirmek üzere Kuşadası Belediyesi’nden yardım istediğini, ancak cenaze aracı tahsis edilmediğini iddia etti.

Arkabalardan Fikret Yıldırım, kazanın üzerinden 38 gün geçmesine rağmen anne- kıza çarpan aracın sürücüsü olan Dr. Mustafa Gökhan Uysal’ın, kendilerine bir geçmiş olsun dileğinde bile bulunmadığını öne sürdü.

Dr. Mustafa Gökhan Uysal ise kazanın eşini görev yerinden alıp eve döndükleri sırada meydana geldiğini söyledi. Dr. Uysal, "4 yıldır uzman doktorum eşim de diş hekimi. Yaklaşık bir ay önce yaşadığımız talihsiz bir kaza sonucu gerek eşimin gerekse benim hayatımız kabusa döndü" dedi. Dr. Uysal kazayı anlatırken şunları söyledi:

"Eşimi çalıştığı hastaneden saat 16.40 sıralarında aldım. Evimize giderken alaca karanlık olan bir saatte karşı yoldan ters şeritten tüpçü ve sucu aracının geldiğini görerek sol şeride geçtim. Bu esnada yolun sağ tarafında elinde çocuk arabası bulunan bir kadın fark ettim. Kadın elindeki çocuk arabası ile birlikte bir anda yola fırladı, frene basmama rağmen çocuk aracına çarptım. Muhtemelen kemeri bağlı olmayan çocuğun araçtan fırladığını gördüm. Fakat anneye çarpmadım. Hemen araçtan inerek anne ve çocuğa ilk müdahaleyi yaptım ve gerek 112, gerekse hastanedeki diğer uzman doktor arkadaşları arayarak hastanede kaldırılmalarını sağladım, burada tüm müdahaleleri yaptıktan sonra anneyi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne çocuğu da Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevkettirdik. Hakkımızda atılan iddialar tamamıyla asılsızdır. Aracı eşim değil ben sürüyordum, alkollü de değildim. Kimse böyle bir kazanın yaşanmasını istemezdi. Çok üzgünüz."


KAZA NASIL OLDU


Geçen yılın son gününde akrabalarını ziyaretten dönen 24 yaşındaki Zeliha Yıldırım, çocuk arabasında oturttuğu kızı Cansu ile yaya geçidine geldi. Yaya geçidinin sonuna yaklaşan anne kıza, Kuşadası Devlet Hastanesi’nde çalışan genel cerrah Dr. Mustafa Gökhan Uysal’ın yönetimindeki 34 DP 4648 plakalı otomobil çarptı. Minik Cansu ile annesi metrelerce savruldu. Kuşadası Devlet Hastanesi’nde ilk tedavileri yapılan yaralılardan anne Zeliha Yıldırım Aydın Devlet Hastanesine, küçük kızı Cansu ise Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Beyin ameliyatı olan anne geçirdiği travma nedeniyle bilincini yitirdi. Hiçbir şey hatırlamayan anneyi yaşama döndürmeye çalışan aile, dün Ege Üniversitesi Hastanesi’nden gelen Cansu’nun acı haberi ile yıkıldı. (Milliyet)