Adanır'ın, yangını Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'na zamanında bildirmediği için görevden alındığı belirtildi. Adanır, "Bugün görevden alındığımız tebliğ edildi. Sayın Başkan böyle uygun gördü" dedi.

Meşrutiyet Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki Hilmi Bosnalı Apartmanı'nın 7'inci katındaki dairede pazartesi günü saat 05.00 sıralarında mutfakta başlayan yangında, Aydın Belediye eski Başkanı 70 yaşındaki İlhami Ortekin, eşi 67 yaşındaki Fevziye Ortekin ve kayınvalidesi Fatma Kurt dumandan etkilendi. Yangına uykuda yakalanan eski belediye başkanı ve ailesi, polis ve itfaiye erleri tarafından dışarı çıkartılarak Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Uzun süre dumana maruz kalan Fevziye Ortekin'in hayati tehlikesinin devam ettiği ve yaşam destek ünitesine bağlı olduğu belirtildi. Aynı hastanede tedavileri devam eden Fatma Kurt ve İlhami Ortekin ise dün ambulansla Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Ortekin ailesinin sağlık durumlarında herhangi bir değişme olmadığı ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Belediye eski Başkanı İlhami Ortekin'in evinde çıkan yangın, 12 yıldan bu yana İtfaiye Müdürü olarak görev yapan Serdar Adanır'ın görevden alınmasına neden oldu. Adanır'ın yangını zamanında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na bildirmediği için görevden alındığı bildirildi.

Görevden alındığını doğrulayan Adanır, "Biz 3 saat ateşin içinde, yağmurda yangını söndürme ve insanları kurtarma çabası verdik. Bugün görevden alındığımız tebliğ edildi. Sayın Başkan böyle uygun gördü" dedi. Aydın Belediyesi'nde 30 yıldan bu yana çalışan Adanır, Zabıta Müdürlüğü, Nikah Memurluğu görevlerinde de bulunmuştu. Adanır, son 12 yıldır İtfaiye Müdürlüğü görevini yürütüyordu.