Bu arada taciz olayı kendisine anlatıldığı halde görevini yapmadığı saptanan infaz koruma memurunun kimliği de, mağdur çocukların savcılık gözetimindeki, fotoğraflı teşhisinden belirlendi. O görevliyle ilgili de yine savcılık inceleme başlattı. Çocuklardan M.U.'nun babası H.U., “Bizimki uzun soluklu bir savaş. Bu savaşı sürdüreceğiz" dedi.

Marmaris İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi M.U. ve 3 arkadaşı, iddiaya göre ilçedeki bir işyerinde hırsızlık olayına karıştı. Gözaltına alınan 4 çocuk, tutuklanıp Muğla E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Sübyan Koğuşu'na yerleştirilen çocuklar, 53 gün burada kaldı. İddiaya göre bu 4 çocuğa, aynı koğuşta kalan 17 yaşındaki diğer çocuklar tarafından işkence yapılıp, tacizde bulunuldu. Hatta tecavüz girişiminde bulunuldu. Çocukların vücutlarında sigara söndürüldüğü, ayaklarına gazete bağlanıp ateşe verildiği öne sürüldü.

Cezaevinden çocuğunu almaya giden baba H.U., oğlunun vücudundaki izleri görünce hemen hastaneye götürdü. Marmaris Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar, M.U.'ya cinsel istismarda bulunulup, işkence yapıldığına dair ön rapor tutup, durumu polise bildirdi. Olayın ortaya çıkmasının ardından da, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, baba H.U. ile CHP Muğla İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Demir'in anlattıkları da, cezaevindeki kötü koşulları gözler önüne serdi. Nurettin Demir o basın toplantısında “Sübyan Koğuşu'nda iki aya yakın zamanda hemen her gün işkence, taciz ve hatta ırza geçmeler, yaşanmış. Anlatılanlar kan donduracak cinsten" demişti.

SAVCILIK HEM TACİZCİ HEM DE GARDİYAN İÇİN HAREKETE GEÇTİ

M.U. ve arkadaşlarının verdiği bilgiler sonrasında, savcılık soruşturma başlattı. Soruşturmada ilk olarak, sübyan koğuşunda tacizde bulunduğu ileri sürülen tutuklu R.T., başka bir cezaevine gönderildi. Hakkında ayrıca taciz suçlamasıyla ilgili soruşturma da açıldığı öğrenilen R.T.'nin, Manisa Cezaevi'ne gönderildiği ileri sürüldü. Bunun yanı sıra mağdur çocuklardan M.U. da, Marmaris savcılığına çağırıldı. Burada avukat ve psikolog gözetiminde yaşadıkları bir kez daha savcıya anlattı. Ardından da M.U.'nun, yaşadıkları taciz ve işkenceleri anlatmalarına rağmen görevini yapıp önlem almayan infaz koruma memuru için de, ayrı bir soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Onun için de, cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının fotoğrafları arasından yapılan teşhisle, çocukların anlatımlarına rağmen görevini yapmayan görevlinin kimliği belirlendi. İlk aşamada bu infaz koruma memuruyla ilgili soruşturma başlatılırken, ardından kusuru bulunan diğer gardiyan ya da cezaevi görevlileri hakkında da savcılık incelemesinin yapılacağı öğrenildi.

UZUN SOLUKLU BİR SAVAŞ BİZİMKİSİ

Bu arada yaşanan bu gelişmeler sırasında oğlunu biran olsunu yalnız bırakmayan baba H.U. ise, süreci değerlendirdi. Mücadelelerinden yılmayacaklarını söyleyen çocuklardan M.U.'nun babası H.U., “Bizimki uzun soluklu bir savaş. Bunu biliyorum ama bu savaşı sürdüreceğiz. Çünkü sorumluların ceza almaları lazım. Hayatımız değişti. Oğlumun hayatı değişti. Psikolog yardımı yapılacağı söylendi, onu bile yapmadılar. Hepsini biz yapıyoruz. Oğlumun tekrar normal yaşamına dönmesi için mücadele ediyoruz. Bunun yanı sıra, oğlum da önümüzdeki yıldan itibaren eğitime kaldığı yerden devam edecek" dedi.