21 Ocak'ta Ortakent beldesinde başlayacak olan delege seçimleri öncesi CHP Ortakent Belde Teşkilatı'ndan isteği ve bilgisi dışında istifa ettirildikleri ileri sürülen 5 üye, bugün emniyete suç duyurunda bulundu. CHP Genel Merkezi Üye Yazım Merkezi'nde bu sabah yapılan araştırmada, aralarında Çelebi Güldaş, Buse Gökpınar, Havva Tabak, Müjgan Derici, Nunol Köse, Yasemen Berber, İsmail Yiğit Eroğlu, Ümmühan Yürük, İsmail Karaoğlan, Mehmet Serkan Özcan ve Mustafa Yıldız'ın da bulunduğu bazı üyelerin kendi el yazıları ve imzaları ile istifa ettikleri, istifaların Ortakent Belde Başkanı Çiğdem Erko ve CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk tarafından onaylanarak merkeze gönderildiği tespit edildi. İstekleri ve bilgileri dışında istifa ettirildikleri ileri sürülen Çelebi Güldaş, Nunol Köse, Ümmühan Yürük, İsmail Yiğit Eroğlu ve Müjgan Derici, cumhuriyet savcılığı ve emniyete giderek, CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, CHP Ortakent Belde Başkanı Çiğdem Erko, CHP Bodrum İlçe Sekreteri Fuat Acar ve beldelerden sorumlu Hüseyin Özten hakkında "evrakta sahtekarlık ve bilerek isteyerek görevi kötüye kullanma" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ortakent'te bir işyerinde basın açıklaması yapan 61 yaşındaki Çelebi Güldaş, "Kendimi bildiğimden beri CHP'liyim. Delege seçimlerine hazırlanırken birden partiden kendi rızam olmadan imzam atılarak istifa ettirildiğimi öğrenince şok oldum. Ben partimden istifa etmedim. Bu nedenle kendi iradesi dışında istifa etmeleri sağlanan arkadaşlarımızla bunu yaptıklarını ve sorumlu olduğunu düşündüğümüz kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. CHP'de böyle bir olayın yaşanması ayrıca bizim için büyük üzüntü verici" dedi.

Ortakent Belde Başkanı Çiğdem Erko ise yaptığı açıklamada, "Benim bu istifalarla ilgili bilgim yok. Bu olaylar ve istifalar benim dışımda gerçekleşmiş. Ayrıca sahte imzalarla istifa ettirilenler bana da bu konuyu aktarmadılar" diye konuştu.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk, Ankara'da olduğundan dolayı geldiğinde bir değerlendirme yapacağını söyledi.
Muğla milletvekilleri Tolga Çandar ve Nurettin Demir'in Ortakent beldesinde yaşananlarla ilgili CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'e bilgi verdiği ve konuyla ilgili geniş soruşturma başlatıldığı öğrenildi.