Aydın merkeze bağlı Tepecik beldesi sınırlarında yer alan ve Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından helikopter filosu olarak kullanılan Çıldır Havaalanı'nın sivil uçuşlara açılması için çalışmalar sürüyor.

Aydınlı iş adamı Şevki Çıldır ve ailesi tarafından 55 yıl önce vilayete tapulama tutanağı ile verilen, vilayet tarafından da DHMİ Genel Müdürlüğü'ne teslim edilen havaalanının faal duruma geçmesi için başta Aydın Ticaret Borsası olmak üzere kentteki sivil toplum kuruluşları çaba sarf ediyor.
Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, tarım merkezi konumundaki Aydın'ın bir çok turistik bölgeye olan yakınlığı dolayısıyla Çıldır Havaalanı'nın büyük önem taşıdığını belirtti. Bosnalı, bir süre önce Aydın'daki sivil toplum kuruluşları ve odaların temsilcilerinden oluşan heyetin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Çıldır Havaalanı'nın açılması yönünde taleplerini ilettiklerini hatırlatarak şu bilgileri verdi:

"Daha önce, bin 435 metrelik pistin yeterli uzunluğa sahip olmadığı belirtiliyordu. Bilindiği gibi THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, 4 kişilik uçakla Çıldır'a iniş yapmıştı. Bu bir nevi Çıldır Havaalanı'nda pistin uzunluğu ile ilgili 'sorun yok' mesajıdır. THY'nin Çıldır Havaalanı'nın haziran ayı içinde gündeme almasını bekledik, ancak henüz bu beklenti gerçekleşmedi. THY'deki arkadaşlar olumlu sinyaller veriyor. Rota ile ilgili bazı aksaklılar olmuş. Burada askeri bölge var ve uçuş yasağı söz konusu. Uçuş yasağı dikkate alınarak yeni rota çiziliyor. Rotayı çizen de THY'de çalışan Aydınlı hemşehrimiz. Yeni rotanın çizilmesini ve havaalanının uçuşlara açıldığına dair müjdenin verilmesini bekliyoruz."

Çıldır Havaalanı'nın Aydın için "ölü bir yatım değil, ufkunu açacak bir yatırım" olduğunu söyleyen Bosnalı, şöyle devam etti: "Diğer illerde 60-70 kilometre mesafede havaalanları var. Bugün Antalya'dan Selçuk'a, Pamukkale'ye otobüslerle turist taşınıyor. Uçakla Çıldır'a gelecek turistlerin bolca vakti olacaktır. Buradan hem Selçuk'a hem, Tralleis'e hem de Nysa'ya rahatlıkla turistler taşınabilir. Hala daha 'Aydın'a havaalanı gerekmez' diyenleri şiddetle kınıyorum. Burası Aydın için en az Çine Barajı kadar önem arz ediyor. " Bosnalı, eğitim uçağının kolayca indiği havaalanı pistinin, 66 kişilik yolcu uçaklarının da inebileceği kapasiteye sahip olduğunu söyledi.