Modern Toplum Platformu ve Arkadaşım Kitap Kulübü tarafından düzenlenen 'Kitaba evet, silaha hayır' yürüyüşüne Güler-Mustafa Kızılağaç İlköğretim Okulu, TED ve Merter Koleji öğrencileri katıldı. Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı yürüyüş, itfaiye önünden başladı. Bir kilometre boyunca 'Kitaba evet, silaha hayır' ve 'Savaşa hayır' sloganları atarak, tüm güçleriyle bağıran öğrencilere, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Öğrenciler, 'Medeniyetin temeli, kitap okumaktır', 'En iyi arkadaşım kitaptır' ve 'Sağlıklı nesiller için silah değil, kitap' yazılı afişleri tutarak yürüdü. Belediye Meydanı'nda tamamlanan yürüyüşün ardından, öğrencilere kitap hediye edildi. Yanlarında getirdikleri oyuncak silahları çöpe atan öğrenciler, hediye edilen kitapları almanın mutluluğunu yaşadı.

Yürüyüşe katılan Güler-Mustafa Kızılağaç İlköğretim Okulu öğrencisi Zeynep Kablı, "Benim silahım yok ama kitabımı almaya geldim. Silah yüzünden kitap okuyamıyoruz. Ülkemizde silah ve savaş istemiyoruz. Silah yüzünden, her gün şehit veriyoruz. Biz, silah yerine kitap okumak istiyoruz" dedi.

Modern Toplum Platformu Bodrum Şube Başkanı Aysun Bulut da çocukların silahsız ve savaşsız yaşama isteklerini, yine onların kanalıyla duyurmaya çalıştıklarını belirtti. Bulut, "Yürüyüş yaparak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Okuyarak, ülkelerine daha yararlı ve faydalı olmak istiyorlar. Bu yıl dördüncüsü yapılan bu etkinlik, önceki yıllarda Fethiye İlçesi'nde düzenlenmişti. Bu yıl Bodrum'da da öğrencilerimize kitap hediye etmek istedik" diye konuştu.