Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Kanka Polisi' projesi, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Fethiye Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ve öğrenciler katıldı. 'Kanka Polisi' maskotuyla karşılaşan çocuklara, dünyaca ünlü balon ustası Dündar Mercan'ın hazırladığı tiyatro gösterisi sunuldu. Gösteride 'Kanka Polis'in, halkına zulmeden, çocukların eğitim ve oyun hakkını elinden alan kötü kral ile mücadelesi anlatıldı. Oyunun sonunda Kanka Polisi, kralı alt ederek çocukların kahramanı oldu.

ÇOCUKLARIN KANKASI OLACAK

Fethiye Emniyet Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Fethiye Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği işbirliğinde hayata geçirilen proje, çocukların şahit olduğu olaylarda ya da mağduriyet yaşadığı durumlarda polise ulaşmalarına olanak sağlayacak. 'Kanka Polisi'ne e-posta yoluyla da ulaşacak çocuklar, şikayet ve dileklerini bildirebilecek.

Proje hakkında bilgi veren Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, bu ve benzer çalışmaların il geneline yayılacağını söyledi. Emniyet Müdürlüğü olarak etkinlikler ürettiklerini anlatan Akbal, bu projelere toplumun bütün katmanlarının dahil edildiğini kaydetti. Çok eğlenceli bir tiyatro gösterisi izlediklerini belirten Akbal, "Fethiye Emniyet Müdürlüğümüz küçük yaşta çocuklara tiyatro havasında emniyet teşkilatını sevdirmek için bu çalışmayı başlattı. Çocukları eğlendirirken eğitiyoruz. İstismar edilmelerinin önüne geçiyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızın polise sempati ile yaklaşmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Çocuk İstismarını Önleme Derneği Başkanı Hilkat İnan ise "İstismar çocuğa karşı yapılan tüm şiddet ve davranışları kapsar, sadece cinsellikle ilgili değildir. İstismarın önüne geçebilmemiz için ilk kez İstanbul'da gerçekleştirilen kanka projesini Fethiye'de de hayata geçirdik" dedi.