Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü üyesi Osman Keskin, okulun kule tramplen atlama takımına antrenman yapmaları için salon verilmediğini iddia ederek, tek kişilik eylem başlattı. Çocukları, milli sporcular 17 yaşındaki Toprak Berat Keskin ile 12 yaşındaki Yaprak Selin Keskin'in de takımda olduğunu ve çalışacak salon bulmadıklarını ileri süren Osman Keskin, Afyonkarahisar'dan Ankara'ya kadar yürüyecek.

Üzerine, 'Spor yapmak istiyoruz, çok mu?' yazılı tişört giyerek Anıtpark'ta eylemine başlayan Osman Keskin, çocukları başta olmak üzere kulüp üyelerinin jimnastik ve atlama çalışması yapması için 2.5 yıldır hemen hemen tüm yetkililerin kapısını çaldığını söyledi. Çözüm bulunamadığı için eylem yapma kararı aldığını anlatan Keskin, "Spor yapmak istiyoruz, çok mu sloganıyla başlattığım eylem 6 gün sürecek. 284 kilometre yürüyerek Ankara'da, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a durumu iletmek istiyorum" dedi.

'11 SALONDAN GERİ ÇEVRİLDİK'

Afyonkarahisar'da 11 spor salonu bulunduğunu, hepsinin çalışma taleplerini geri çevirdiğini ileri süren Keskin, şöyle dedi:

"2.5 yıldır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne, son 1 haftadır da Afyonkarahisar'daki diğer yetkililerle görüşerek sıkıntılarımızı anlattık. Tramplen takımımız ve milli sporcularımızın çalışabileceği bir salona ihtiyacı olduğunu aktardık. Bu salonlar Afyon'da var. Ama spordan sorumlu yetkililer türlü bahanelerle salonların dolu olduğu söyleyerek vermedi. Sporda sarf etmemiz gereken enerjinin mislini, salon bulmak için harcadık. Buna rağmen çözüm üretilmedi."

EN KÖTÜ DERECE 2'NCİLİK

Keskin, Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü kule tramplen atlama takımının 2010 yılında erkeklerde Türkiye 1'incisi olduğunu hatırlattı. Keskin, "Takım olarak 3'üncülük kupamız var. Son 3 yılda aldığımız en kötü derece 2'ncilik. Yaprak'ın 27, Toprak'ın ise 9 madalyası bulunuyor. Biz takım olarak Afyonkarahisar için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

İDDİALARI YALANLADI

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ise iddiaları yalanladı. Zeki Kuş, kendilerine gelen bir başvuru olmadığını, valilik kanalıyla bir açıklama yapacaklarını kaydetti.