Manisa'da, üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün devrilmesiyle 1 öğrencinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı kazanın ardından Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Muradiye Kampüsü'ne öğrenci taşıyan servis sürücülerine yapılan "Psikometrik ve Psikomotor" testleri sonucu, 38 sürücüden 12'sinin "şoförlüğe elverişli olmadığı" belirlendiği bildirildi.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, gazetecilere açıklamasında, 11 Kasım'da üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu, 1 öğrencinin öldüğünü, 16 kişinin de yaralandığını hatırlattı.

Kazanın ardından, CBÜ Psikometrik ve Psikomotor Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından Muradiye Kampüsü'ne öğrenci taşıyan 38 servis sürücüsünün teste tabi tutulduğunu belirten Pakdemirli, "Bunlardan 12'sinin, servis şoförlüğüne yeterliliğinin bulunmadığı sonucu ortaya çıktı. Şoförler hakkında gerekli tutanaklar hazırlanarak, gerekli müdürlüklere yazısı yazıldı" dedi.

CBÜ Psikometrik ve Psikomotor Ölçme ve Değerlendirme Birimi Sorumlusu Doç. Dr. Necip Kutlu da süreci şu sözlerle anlattı:

"Sürücülerin, psikoteknik ve psikolojik testlerini yaptık, psikiyatri görüşmelerine baktık. Durumları nasıl, stres yönetebiliyor mu, şiddeti kontrol altına alabiliyor mu diye şoförleri, haberleri olmadan test ettik. Bunların maalesef birçoğunun psikoteknik belgeleri var ancak bu belgeleri olduğu halde, reflekslerinin zayıf olduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte psikolojik olarak bazı durumlar ortaya çıktı. Şoförlerden 12'si, test sonucunda direksiyon başına geçemeyeceği, en azından bu sistem üzerinde toplu taşımacılık yapamayacağı ortaya çıktı. Bunların yazıları yazılarak, gerekli yerlere bildirildi."

Manisa-Menemen karayolunun 14. kilometresinde yoldan çıkan servis midibüsünün devrilmesi sonucu 1 öğrenci ölmüş, 16 kişi de yaralanmıştı.