Eşi Şermin Çetiner’le 1980’li yılların başında Muğla’nın Bodrum İlçesi Turgutreis Beldesi’ne yerleşen bir çocuk, bir torun sahibi 72 yaşındaki Zihni Çetiner, 41 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş’le ilgili anılarını anlattı. Deniz Gezmiş'i kurtarmak için 'Ankara' gemisini kaçırmak istediklerini, ancak başaramadıklarını ve yakalandıklarını belirten Çetiner şunları söyledi:

"Deniz Gezmiş döneminin ulusal kahramanıydı. Onun düşünceleri ve felsefesinin ne kadar değerli olduğu hala ortada. O yola çıkarken başına neler gelebileceğini biliyordu. Molotofkokteyli yaptığım için bana 'Bombacı Zihni' diyorlardı. İstanbul'da 25 Aralık 1968 tarihinde Edebiyat Fakültesi’ni basıp işgal ettikten sonra aynı gece otobüsle İzmir'e geldik. Üç gün Basmane’de bir otelde saklandık. Daha sonra İstanbul’a döndü. Deniz bugün yaşasaydı mücadelesini asla bırakmazdı. O ve arkadaşlarının asılmasını önlemek için Ankara gemisini kaçırmaya teşebbüs ettik ama yakalandık. O ipe giderken mutluydu."

'Ölümü Paylaştılar Ama', 'Sol Geç Olmadan' ve 'Cumhuriyet İçin' isimli kitapları bulunan Çetiner, bir gün mutlaka yeni Denizler’in çıkacağını da belirtti.