Edinilen bilgiye göre, akşam rastgele diyerek teknesini Güllük Körfezi sularına bırakan tekne kaptanı Murat Ünal, tayfasıyla birlikte teknede bulunan radarla balık aramaya başladılar. Teknedeki ağları gece saat 24.00 sıralarında denize bırakan tekne kaptanı Ünal, bir süre sonra ağları çekmeye başladı. Ağları çekerken zorlanan tekne mürettebatı ağlara ağır bir cismin takıldığını görünce yavaş yavaş çekmeye başladı. Tekneye çekilen ağlardan balık yerine mayın çıktı.

Deniz Kaptan-4 teknesinin kaptanı Murat Ünal yaptığı açıklamada, “Ağlarımızı toplamaya başladık. Kısa bir süre sonra ağlarımızda ağırlık hissettik. Önce ne olduğunu anlayamadık. Ağlarımızı biraz daha çektik, ağır bir metal parçası geldiğini gördük. Çok şaşırdık. Çok eski bir mayın olduğunu anladık. Yavaş yavaş tekneye çektik ve Güllük Limanındaki eski iskele üzerine bıraktık. Jandarma buradan mayını alarak incelemek üzere götürdü” dedi.

Yetkililer, mayının tahribat gücü, türü, ne zaman ve kimler tarafından atıldığı konusunda yapılacak incelemelerden sonra belli olacağını bildirildi.