Bodrum Kalesi manzarasıyla ilçe merkezinin en ünlü plajlarından biri olan Kumbahçe'de, tek başına tüpsüz dalan Kızılağaç’ın denizden çıkardıkları görenleri şaşırttı.

Bodrum'da yaşayan profesyonel dalgıç Osman Kızılağaç, dört yıldır aralıksız olarak yaptığı deniz dibi temizliğini sürdürdü. Kızılağaç'ın, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin denize girdiği, Kumbahçe Plajı'nda, kıyıdan 10 metre açıktaki denizin dibinden, plajda güneşlenen turistlerin gözleri önünde tencere kapağı, sandalye, otomobil lastiği, şemsiye, plastik boru, kapı, naylon torbalar, camlar, tabela ve bir kadına ait kimlik çıkardı. Deniz dibi temizliğine bir hafta boyunca günde iki saat dalarak devam edeceğini belirten Kızılağaç, “Tek başıma zorlansam da, denizi temizlemek bana büyük bir mutluluk veriyor. Denizin bu denli kirletilmesi beni çok üzüyor” dedi.

Kızılağaç'ın çıkardığı çöpleri görünce şaşırdığını söyleyen Cumhuriyet İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Nazlıcan Ertik, “Osman ağabeyimiz denizi temizlemek için çok çalışıyor. İstiyorum ki herkes onun gibi olsun. Denizlerimizi kirletmeyelim” diye konuştu.