Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Denizli’de yapılan çalışmaların ardından depreme dayanaksız olduğu belirlenen Ramazan Çelikkol’a ait Kuşpınar Mahallesi’ndeki üç katlı bina için sabah saatlerinde yıkım çalışmaları başladı. Daha önce Akköy İlçesi’ndeki bir okulun yıkıldığı proje kapsamında, ilk kez kişiye ait bir binanın yıkılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli memurlar hazır bulundu. İtfaiye ekipleri de yıkımda oluşan toz bulutunu engellemek için su sıktı.

CAMLARI KIRDILAR

Binanın sahibi Ramazan Çelikkol’un da izlediği yıkımda, kepçe önce balkon ve pencere kısımlarını yıktı. Binan zemin katındaki pencerelerdeki camları, çevredeki vatandaşlar eğlence için taş atarak kırdı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Serkan Yolmaz, Denizli’de 14 bina için yıkım başvurusu yapıldığını belirtip, “Bu bina kent merkezinde yıkılan ve kişiye ait ilk bina. 1972 yılında yapılmış. Toplamda 3 kattan oluşuyor. Bodrum katı yığma, diğer katları karma olarak yapılmış bir bina. Lisanslandırılmış kuruluş tarafından riskli yapı tespiti yapılarak müdürlüğümüze başvuruldu. 14 binanın başvurusu yapıldı. Bundan sonra Denizli’de münferit olarak başvuranların tespitleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılacak. Proje kapsamında yıkımına başlanacak” dedi. Bu arada yıkım sırasında, çalışanlara ve çevredekilere içecek ikram edildi.