26 işyerini sabaha karşı denetleyen zabıta ekipleri, uygunsuz koşullarda üretim yaptıklarını tespit ettikleri 10 işyeri hakkında yasal işlem uyguladı. Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, "Halkımızın sağlığı birinci önceliğimizdir" dedi.

Denizli Belediyesi Zabıta ekipleri, gece baskınıyla Denizli merkezde 26 simit ve unlu mamül fırınını denetledi. Zabıta ekipleri incelemede bulundukları işyerlerinden 10'nu hakkında, uygunsuz koşullarda üretim yaptıkları gerekçesiyle yasal işlem başlattı. Ekipler denetim yaptıkları fırınlarda iş yeri açma ruhsatının bulunup bulunmadığını, iş yerinde çalışanların sağlık karnelerinin olup olmadığı, fiyat tarifelerini, iş yerinde çalışanların iş kıyafetlerini, özellikle iş yerinin de temizlik kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

Sabaha karşı saat 04:00'de yapılan denetimlerde 10 fırına eksikliklerini gidermesi için süre verilirken, Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut, "Halkımızın sağlığını korumak için fırınlarda rutin olarak denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu incelemelerde amaç halkın severek tükettiği simit vb.gıdasını sağlıklı şartlarda alabilmesini sağlamak. Simit üretilen fırınların diğer fırınlar gibi hijyenik şartlarda olması lazım. Bu şartların sağlanıp sağlanmadığı, şartların korunup korunmadığını sürekli denetleyeceğiz" dedi.