Denizli Belediyesi Sanat Merkezi binasında, henüz belirlenemeyen bir sebeple sabah başlayan yangın, yaklaşık üç saat sonra kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken polis ve itfaiye ekipleri, çevredeki işyerlerine girilmesine uzun süre izin vermedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar’ın, ekiplerin yanında bekleyerek söndürme çalışmalarını koordine ettiği yangın, güçlükle kontrol altına alındı. Binadaki sinemaya daha önce film seyretmeye gelenler, bu sefer sinemanın yanmasını seyredip cep telefonlarıyla kaydetti. Binada esnaflık yapan bir vatandaş, yangının çatı katında çıktığını söyledi. Başkan Zolan ise bütün itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini belirterek, "En büyük sıkıntı, asma tavanla tavan arasından izolasyon malzemesi olması; bu da müdahale etmemizi engelledi. Sanat merkezimizin yanması bizi üzdü ancak sevincimiz, herhangi bir can kaybı olmamasıdır." dedi. Yangından sonra ilk belirlemelere göre bina kullanılamaz hale gelirken hasar tespit çalışmaları sonucunda kullanılıp kullanılmayacağına karar verilecek. Binada SGK İl Müdürlüğü, Denizli Gazeteciler Cemiyeti ve çok sayıda işyeri de bulunuyor.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ


Denizli Belediyesi Sanat Merkezi'nde bugün sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın tamamen söndürüldü. Beş katlı bir iş merkezinde çıkan yangın, Denizli Belediyesi İtfaiyesi ekiplerinin yaklaşık üç saat süren çalışması sonunda, can kaybına yol açmadan kontrol altın alındı. Şehrin en işlek caddesi olan Gazi Bulvarı’nın yanındaki binada, hasar tespit çalışmaları başladı.