Olay, gece saat 21.30 sıralarında Denizli'nin Sarayköy İlçesi ile Akköy İlçesi arasında bulunan Adaköy köyü yakınlarındaki karayolunda meydana geldi. Birkaç yıl önce Almanya'dan kesin dönüş yaparak Denizli'ye yerleşen Gaffar Aslantaş (54), annesi Zehra Aslantaş'ı (76) Akköy İlçesindeki evine götürmek için 20 D 6627 plakalı kamyonla yola çıktı. Kamyonun içerisinde Vural B. isimli şahsın da olduğu belirtildi.

Kamyon, Adaköy köyünü geçtikten sonra kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Olayda, Gaffar Aslantaş ile annesi Zehra Aslantaş kamyonetin içinde hayatını kaybederken, Vural B. isimli şahıs kolundan yaralandı.

Olayın duyulmasının ardından bölgeye giden 112 Sağlık ekipleri yaralı şahsa ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Sarayköy Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Bölge, jandarma ekipleri tarafından emniyet altına alındı. Olayın meydana geldiği bölgeye, Sarayköy ve Akköy ilçelerinden girişler yasaklandı ve gelen araçlar geriye çevrildi. Jandarma ekipleri saldırının meydana geldiği yolda delil arama çalışması yaptı. Yerde boş kovanlara rastlanırken, delil olabilecek tüm materyaller numaralandırıldı. Olayda, kurşunların isabet ettiği kamyonun ön camı tamamen kırılırken, yerdeki meyveler dikkat çekti.

Olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemesini tamamlamasının ardından Gaffar Aslantaş ve Zehra Aslantaş'ın cenazeleri Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.