Denizli Hayvanları Koruma Derneği, kentin belli bölgelerinde otomatik suluk ve yem odağı oluşturmaya başladı. Dernek üyesi Mürüvet Algümüş, Üçler Mahallesi'nde oturduğu sitenin girişine otomatik suluk monte ettirdi. Şehir şebekesine bağlı olan otomatik suluktan sokak hayvanları su içtikçe, suluk kendiliğinden doluyor. Sitenin önüne kurulan yem odağına da vatandaşlar tarafından yemek ve ekmek atıkları bırakılıyor. Sokak hayvanları yemlikten karnını doyurduktan sonra otomatik suluktan da su ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Bu sistemle sokak hayvanlarının susuz ve aç kalmalarının önüne geçeceklerini belirten Algümüş, "Otomatik suluk sisteminin şehir içinde de yaygınlaştırılması için belediye ile görüşmeler yaptık. Sitenin girişine kurduğumuz otomatik suluk sistemi örnek olacak. Bu sistemi kentin her tarafına kurmak için çalışma başlattık. Otomatik suluklar her yerde kullanılabilir. Su azaldıkça, otomatik olarak belli bir seviyeye kadar doluyor böylelikle bu kaplar hiç boşalmadan tüm sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılıyor. Özellikle yaz aylarında Denizli halkına evlerinin önüne bir kap su ve yemek koyun çağrısında bulunuyoruz. Yavru bir köpek ya da kedinin yaz aylarında 6 saat susuz kalması ölümüne neden olabilir ya da sağlığını bozar" dedi.

Projeye, Denizli Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan'ın da sıcak baktığını ve destek verdiğini sözlerine ekleyen Başar, belediyenin suluklardan yaz aylarına kadar kentin belli bölgelerine yerleştireceğini sözlerine ekledi.