Denizlispor Kulübü Başkanı Yurdal Duman, Haluk Ulusoy Tesisleri'nde düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, basın mensuplarının 2006 yılında oynanan ve 1-1 biten Fenerbahçe maçındaki iddialarla ilgili görüşlerini açıkladı.

Denizlispor Başkanı Yurdal Duman, 14 Mayıs 2006 tarihinde oynanan ve 1-1 biten Denizlispor Fenerbahçe maçında yönetimde olmadığını belirterek, "Denizlispor adına olumsuz olan her şey bizi rahatsız eder. Bunu söylememiz lazım, bunun aksini söylemek yalan olur" dedi.
Bu iddialarla ilgili olayın zaman aşımına uğradığı düşüncesinde olduğunu belirten Yurdal Duman, "Bu kanun geçtiğimiz kısa bir süreyi kapsıyor. Bize bu konuda resmi bir başvuru olur veya yazı istenirse, biz de bunu hukukçularımız vasıtasıyla gerekli cevapları veririz. Bana şu ana kadar bu konuda herhangi bir soru sorulmadı ve bilgi istenmedi" diye konuştu.

Denizlispor'un selamet içerisinde ligde hayatını devam ettirmesinden başka bir düşünceleri olmadığını kaydeden Yurdal Duman, "Denizlispor'la ilgili olumsuz olan her şey, beni ve yönetim kurulunu, Denizlispor camiasını etkiler. Böyle bir olumsuzluğun yaşanması herkesi üzer. Ben o tarihte görev yapmadığım için o konuda herhangi bir yorum yapamam. Yaparsam bu yanıltıcı ve zarar verici olur. Bizden bu konuda bir bilgi istenmiş değil" şeklinde konuştu.

Günlerdir konunun tartışıldığını belirten Denizlispor Başkanı Yurdal Duman, "Bu olumsuz bir konu ve adalete yansımış bir konu. Sürekli olarak basında bu konuşuluyor. Bu konuya bizim yorum getirmemiz çok yanlış olur. Denizlispor olumsuz ve negatif olan hiç bir şeyin içinde olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Mayıs ayında yapılacak olağan genel kurula kadar görevlerinin başında olduklarını belirten Yurdal Duman, "Olağanüstü genel kurula gitme gibi bir niyetimiz yok. Bu konuyla ilgili çıkan söylentiler Denizlispor'a zarar veriyor. Biz Mayıs ayına kadar görevimizi sürdüreceğiz ve Denizlispor'u üst sıralara çıkarmak için çalışacağız" açıklamasında bulundu.