Hayırsever işadamlarının katkıları ile yaptırılacak olan üçüncü Endüstri Meslek Lisesi için ilk protokol Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve Başarı Tekstil Sanayi firması adına İsmail Yılmaz imzalandı. Valilik makamında gerçekleştirilen törene Vali Yavuz Erkmen, hayırsever İşadamı İsmail Yılmaz, Denizli Eğitim Derneği Başkanı ve Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile Denizli Eğitim Derneği üyeleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, yeni yapılacak Endüstri Meslek Lisesi hakkında bilgiler verirken, yardımda bulunan hayırseverlerin isimlerinin dersliklere verileceğini ve dersliklerin bir yıl içinde bitirilmesinin planlandığını söyledi.Hayırsever İşadamı İsmail Yılmaz da aile olarak eğitime destek verme kararı aldıklarını, desteklerinin gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise Denizli'de şu ana kadar eğitime 3 modelde katkıda bulunulduğunu, yeni yaptırılacak Endüstri Meslek Lisesi ile yeni bir modelin sunulduğunu belirtti. Vali Erkmen, "İlk modelimizde hayırsever arkadaşımız bir okulu tamamen kendisi yapıyordu. Bu halen devam eden bir uygulama. İkinci modelimiz ise yapılmış olan mevcut okullarımızın yapım maliyetinin yarısını veren hayırseverimize isim hakkını veriyorduk. Üçüncü modelimiz ise büyük okul yaptırma imkanı olmayan ek sınıf, ek derslik gibi mevcuda ilaveler yapılıyordu. Bugün ise Denizli'de dördüncü modeli başlatıyoruz. Burada 5 Milyon TL'yi bulan bir okulu bir kişinin yaptırma gücünün zor olacağını düşünerek, 75 bin TL yardımda bulunarak pek çok arkadaşımızı bir araya getirerek okulu yapalım istiyoruz" dedi. Meslek liselerine çok yoğun talep olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Erkmen, "Batılı ülkelerin gelişmeleri meslek liselerine ağırlık vermelerinden dolayıdır. Çocuklarımızı kalifiyeli hale getirirsek, gelecekte iş bulmaları konusunda kolaylık olur. Aksi takdirde üniversiteyi kazanamadıkları zaman iş bulamıyorlar. Ellerinde bir meslek olduğu zaman kendiişlerini yapabilirler. Bu anlamda bu model ile 60-65 hayırseverimizi bir araya getirmek sureti ile bu okulu yaptırmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından işadamlarının katkıları ile yaptırılacak olan Endüstri Meslek Lisesi'nin protokolü, Vali Yavuz Erkmen, hayırsever İşadamı İsmail Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından imzalandı. Göveçlik Mahallesi'nde yapılması planlanan Endüstri Meslek Lisesi toplam 5 milyon TL'ye mal olacak. Tamamı hayırsever işadamlarının yardımıyla yapılması planlanan okula, 75 bin TL yardımda bulunan hayırseverlerin isimleri sınıflara verilecek. 40 derslikli okul, bin 200 öğrenci kapasiteli olacak.