Kimi yeni öğretmen olmuştu, kimi ise yıllardır atama bekliyordu. Hepsinin birer hayalleri vardı. Fakat onların hayalleri Pazar günü meydana gelen depremle son buldu. 7,2 şiddetindeki deprem sonrası ilk olarak Van’da canlarını kaybeden vatandaşlar için üzülen Aydınlılar, depremin ardından Aydınlı öğretmenlerin ölüm haberleriyle yıkıldılar.

AİLESİNİ GÖTÜRMEDEN NAAŞI GELDİ

İlk acı haber Pazartesi günü Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan Ayfer Halil Altuntaş çiftinin yeni öğretmen olan oğulları Alparslan Altuntaş’tan geldi. Bir buçuk ay önce Bilgisayar Öğretmeni olarak Van’ın Erciş ilçesindeki Karakoyunlu İlköğretim Okulu’na atanan genç öğretmen aldığı ilk maaşını ihtiyaç sahibi öğrencilerine dağıtmış, ikinci ayki maaşıyla da ailesini Erciş’e götürmeyi planlamıştı. Fakat planlarını deprem engel oldu. Ailesine Van’a götüremeden cansız bedeni geldi. Ailesinin ve sevenlerinin feryatları arasında İncirliova’nın Hacıaliovası Köyünde toprağa verildi.

‘EVLENMEYİ PLANLIYORDU’

Depremin meydana geldiği günden birgün sonra Aydın’ın Bozdoğan ilçeisne de Van’dan gelen bir haberle ateş düştü. Erciş 75. Yıl Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Ümit Erdal (30) Erciş Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapan Güldane Köse Erdal (28), geçtiğimiz yaz nikah kıydırdı. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden Erciş'e tayin olduktan sonra düğün hazırlıklarına başlayan çift, düğün günü olarak da 3 Kasım Perşembe gününü belirleyip davetiyelerini bastırdı. Ancak öğretmen çift, Erciş'teki 7.2'lik depremde evlerinin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Ümit Erdal’ın cansız bedeni Bozdoğan’da düğün hazırlıkları yaptığı eşinin naşı ise Adana’da toprağa verildi.

SON SÖZÜ ‘ANNECİĞİM’ OLDU

Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı Deredam Köyü ilköğretim Okulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Sema Ertürk (27) depreme Kuyucak'a bağlı Pamukören Beldesindeki annesi Hatice Ertürk ile cep telefonu görüşmesi yaparken yakalandı. İki aylık Sema öğretmenin son sözleri telefonun diğer ucundaki annesinin de duyduğu ‘Anneciğim…Anneciğim’ oldu. Ak Parti Aydın eski Milletvekili Ahmet Ertürk’ün yeğeni olan ve önceki gün Kuyucak’a getirilen Sema öğretmenin naşı dün kılınan Cenaze namazının ardından Kuyucak’ın Pamukören beldesinde toprağa verildi.

9 YIL ATAMA BEKLEDİ

2002 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Bölümünden mezun olan Sibel Umaç (30) tam 9 yıldır atama bekliyordu. Bu dokuz yıl boyunca Aydın’daki çeşitli dershanelerde ders veren Sibel Umaç kendisi gibi öğretmen olan Barış Umaç ile dünya evine girmiş ve bu evliliğinden Deniz isminde bir kızı dünyaya gelmişti. 9 yıldır beklediği müjdeli haberi bu yaz alır almaz hiç düşünmeden öğretmenlik yapabilmek için Van’a gitmeyi göze alan Sibel öğretmen Aydın’da öğretmenlik yapan eşinden uzaklara Erçiş’e gitmişti kızıyla beraber. Kışla Osman Gazi İlköğretim Okulunda Fen bilgisi öğretmenliği görevini başlayan Sibel Öğretmen depremi kızıyla beraber yaşadığı evinde yakalandı. 6 katlı binanın enkazından depremin 3 günü çıkarılan Sibel Öğretmenin naşı dün Aydın’a getirilerek Kemer Mezarlığında toprağa verildi.

KIZIYLA BİRLİKTE ÖLDÜ

4 yıl önce öğretmenlik hakkını elde eden ve ilk tayini 3 yıl önce Van’ın Erciş ilçesine çıkan Gülşen Batar (30), o zaman 3 yaşında olan küçük kızı Beyza ile birlikte görev yerine gitmiş, Uncular Köyü anaokulundaki görevine başlamıştı. Hem öğretmenlik yapan hem de öğrencisi de olan 6 yaşındaki Beyza ile birlikte hayatını sürdürmeye çalışan Gülşen Öğretmen Erciş merkezindeki devlet hastanesi karşısında kiraladıkları küçük apartman dairesinde kızı Beyza ile birlikte depreme yakalandı. Canından çok sevdiği küçük Beyza’sı ile birlikte tonlarca betonun altında kalarak hayatını kaybeden Kuşadalı anne kızın ölümü, başta ailesi olmak üzere tüm ilçede büyük üzüntüye neden oldu. Öğretmen Gülşen Batar ile Kızı Beyza, bugün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kuşadası’nda toprağa verilecek.

66 SAAT SONRA ENKAZIN ALTINDAN ÇIKARILDI


Depremin üstünden tam 66 saat geçtikten sonra canlı olarak çıkarılan birçok bekleyene ümit olan Gözde Bahar (27) hastaneye götürülürken kalbi durmuş fakat yapılan müdahalelerle tekrar hayata döndürülmüştü. Ambulans helikopterle Van Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edilen Sökeli İngilizce Öğretmeni Gözde Bahar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. İngilizce öğretmeni olarak Söke’nin Savuca Beldesinde ücretli öğretmenlik ardından sözleşmeli olarak Doğubeyazıt’a atanan Gözde Bahar, 5 Eylülde kadrolu atamasının çıkması ile Erçiş’e atanmıştı. Burada bir buçuk ay öğretmenlik yapabilen Gözde öğretmen yarın Söke’de toprağa verilecek.