Dört ay önce nişanlanan Astsubay Güler'in tabutuna sarılıp öpen nişanlısının "Aşkımız ömür boyu sürecek. Onunla biraz daha kalmak istiyorum" sözleri yürekleri burktu.

Aydınlı öğretmen Seyit Ahmet-Nazlı Güler çiftinin iki oğlundan biri olan Afşin Kürşat Güler, 3.5 yıl önce Astsubay olarak göreve başlamasının ardından Denizli'de iki yıl görev yaptı. Ardından Hakkari'nin Çukurca ilçesine tayini çıkan Afşin Ahmet Güler, 18 aydır burada görev yapıyordu. Kurban Bayramı öncesi Adana'daki bir silah arkadaşının düğün töreni için izine ayrılan Afşin Kürşat Güler, düğünden sonra arkadaşları ile görüşüp iznini uzatarak bayram ziyareti için Aydın'daki ailesinin yanına geldi.

Nişanlısı Rengin Küllü ve ailesiyle bayramı geçiren Güler, Salı akşamı İzmir'den havayolu ile Van'a gitti.
Astsubay Güler, görev yerine gitmek için kendilerini götürecek helikopteri beklemek üzere Van Orduevi'ne yerleşti. 23 Ekim'de yaşanan 7,2'lik depremin ardından meydana gelen artçı sarsıntılarda Orduevi'nin zarar görmesi nedeniyle burada kalan askerlere başka yerlerde konaklamaları önerildi. Orduevine yakın mesafede bulunan Bayram Otel'e yerleşen Güler, depremden 25 dakika önce babası Seyit Ahmet Güler ile görüşerek "Otele yerleştim. Helikopteri bekliyorum. Beni merak etmeyin" dedi.

AŞKIMIZ ÖMÜR BOYU SÜRECEK

Yıkılan Bayram Otelinin enkazından cesedi çıkarılan ve kimliği yüzüğündeki nişanlısının isminden tespit edilebilen Afşin Kürşat Güler'in cenazesi bugün sabah Aydın'a getirildi. Aydın Devlet Hastanesi morgundan alınan Güler'in naaşı helallik için evine götürüldü. Güler ailesinin fertleri ve nişanlısı Rengin Küllü tabutu karşılarında görünce sinir krizleri geçirdi.

Buradan dualarla cenaze namazının kılınacağı Bey Camiine getirilen Güler'in cenazesinin başından ayrılmayan 4 aylık nişanlısı Rengin Küllü, Türk Bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Yakınlarının tabutun başından ayırmak istediği Rengin Küllü, nişanlısının tabutunu öpüp, "Onunla biraz daha kalmak istiyorum. Aşkımız ömür boyu sürecek" diyerek ağladı.

Astsubay Güler, Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle Koçarlı'da toprağa verildi.
Astsubay Güler'in babası Seyit Ahmet Güler de, gözyaşlarına boğuldu.

Bey Camiindeki cenaze namazına Aydın Vali Vekili Halil Canavar, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Garnizon Komutanı Tuğgenaral İbrahim Aydın, şehit Astsubay Afşin Ahmet Güler'in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.