Bodrum'un Gümbet semtindeki Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi 9. sınıfta eğitim gören 8 öğrencinin ders arasında sınıfta çektikleri, 'Harlem Shake' dansının görüntülerini video paylaşım sitesine yüklemesinin ardından disiplin kurulu kararı ile okuldan uzaklaştırılmaları tepkilere neden oldu. Görüntülerin yayınlanmasının ardından Okul Müdür Yardımcısı ve Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Çelik başkanlığında öğretmenlerden oluşan Okul Disiplin Kurulu, öğrencilerin tamamı hakkında tasdikname verilerek, okuldan uzaklaştırılmaları yönünde karar aldı. İlçe ve İl Disiplin Kurulu da cezaları onayladı.

Bunun üzerine Okul Müdürü Hakan Camcıoğlu, öğrenci velilerini tek tek okula çağırarak, Disiplin Kurulu kararı tebliğ edilmeden, velilerin kendi kararlarıyla çocuklarının nakillerini başka okullara almaları yönünde uyardığı öne sürüldü. Öğrenci velilerinden A.K., “15-16 yaşındaki çocukların eğlencelerini bile çok gördüler. Ders arasında oyun şeklinde bir müzikal dansın neresi suç olabilir. Eğlenmenin suç olduğu bir ülkede bu cezayı çocuklarımıza nasıl anlatacağımızı şaşırdık. Bu çocukları tek tip yetiştirmek isteyen yöneticilere karşı hukuksal mücadele başlatacağız” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ’NDEN TEHDİT İDDİASI

Velilerden A.K. disiplin cezası kesinleştikten sonra öğrenci velilerini arayan Müdür Camcıoğlu'nun, “Çocuklarınızı kendi isteğinizle okuldan alın, yoksa biz atacağız. Atınca siciline bu olay geçecek. Öğrencilerin sicilleri bozulacağı için sonraki yıllarda memur olamayacaklar, askeri okullara gidemeyecekler” dediğini öne sürdü. A.K. ayrıca, “Tehdit edilen bazı velilerin çocuklarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yardımıyla Gündoğan Endüstri Meslek Lisesi’ne kaydettirdiğini öğrendik. Bazı ailelerle savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

EĞİTİM-SEN’DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim- Sen Bodrum Temsilcisi Nagi Meriç, “Öğretmenlere yönelik uygulanan usulsüzlükler öğrenci sorunlarının çözümünde de yöntem olarak tercih edilmektedir. Sekiz öğrencinin okuldan uzaklaştırılması olayında okul rehberlik servisinin hazırladığı rapor dikkate alınmamıştır. Rehberlik servisi okul yönetimine okuldan uzaklaştırılmayı gerektirecek bir durum olmadığı yönünde rapor vermiştir" dedi.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, okul yönetiminin kararını onaylayarak suç işlediğini kaydeden Nagi Meriç, "Olayda disiplin yönetmeliği dikkate alınmamıştır. Birçok aile çocukları ile psikolojik şiddete maruz kalmıştır. Mağdur öğrencilerin yaşadıkları travma, aldıkları cezadan daha ağır olmuştur. 15-16 yaşlarındaki öğrencilerin psikolojik durumunda uzun süre kapanmayacak tahribat yapılmıştır. Yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.