Bitez Caddesi'nde restoranı sular altında kalan Mehmet Gücün, "Sel felaketinin ardından tam 10 gün geçti. Her gün yardım gelecek sözünün yerine gelmesini beklerken 10 adet kum torbası verdiler. Gülecek miyiz ağlayacak mıyız şaşırdık" dedi.

Bodrum'da 28 Ocak Cuma günü öğle saatlerinde başlayan ve yedi saat süren şiddetli yağışın ardından yaşanan sel felaketinden etkilenen esnaf ve vatandaş devletten yardım bekliyor. Henüz somut olarak hiçbir adım atılmazken, meteorolojinin yağış uyarısı üzerine belediye kum torbaları dağıttı. Bitez Caddesi'ndeki ev ve işyerlerine 10'ar adet kum torbası verilmesi herkesi isyan ettirdi. Esnaf, Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Çömez ile tartıştı, ancak kum torbalarını da dükkanların önüne yerleştirdi.

Bitez Caddesi'nde restoranı bulunan Mehmet Gücün, sel nedeniyle 35 bin lira zarar olduğunu, bunun bilirkişi ve jandarma tarafından tespit edildiğini belirtti. Kendi olanaklarıyla restoranı temizlediklerini, ancak malzemelerin kullanılamaz halde olduğunu ifade eden Gücün, "Sel felaketinin ardından tam 10 gün geçti. Her gün yardım gelecek sözünün yerine gelmesini beklerken 10 adet kum torbası verdiler. Gülecek miyiz ağlayacakmıyız şaşırdık. Bugüne kadar devletten tek bir kuruş yardım ve destek gelmedi. İki bakan ve üç milletvekili geldi, sözler verildi, ama hepsi havada kaldı" dedi.

Selden yaklaşık 6 bin lira zararı olduğunu belirten market ve manav sahibi Mustafa Çapkın da, "Bodrum'un en işlek caddesinde sel suları 1,5 metreye kadar yükseliyor. Yıllardır bu dere yatağının caddenin altına alınarak kanal açılmasını söylüyoruz. Ancak dikkate alınmadığı gibi, alay edercesine her gün yardım gelecek diyip ardından yardım olarak içine kum doldurulmuş çuvalları gönderiyorlar. Vatandaş ve esnaf kendi yarasını kendisi sarmaya çalışıyor, selden sonra şov yapanlar verdikleri sözde dursunlar. Ayrıca buradan geçen sel suları 1,5 metreyi aşıyor, arabaları sürükleyip götürüyor. Dağıtılan 30 santimlik kum torbaları o selde ne işe yarayacak merak ediyoruz. Belediye dağıttı usulen yerleştirdik" dedi.


Sanatçı Zaliha da isyan etti

Yaklaşık 20 yıldır Bitez'de yaşayan ve sel bölgesinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşerek bilgi veren Türk pop sanatçısı Zaliha Ayvar, "AKP hükümeti turistik bölgelere yaptıkları yardımları sık sık gündeme getiriyor. Ancak Bodrum'un en önemli turizm merkezlerinden Bitez ve Ortakent-Yahşi'de en ufak yağışta cadde ve sokaklar dere oluyor azgın birer nehire dönüşüyor. Bu konuyu sanatçı olarak Bakan Günay'a anlattım ve acil yardım talebinde bulundum. Bu felakette eğer insanlar ölmediyse bir mucize. Eğer devlet bu iki beldeye yardım elini uzatmazsa iki ay sonra başlayacak turizm sezonu öncesinde esnaf ve vatandaşın kendisini toparlaması mümkün değl. Ayrıca acil olarak DSİ'nin dere yataklarını ıslah etmesi gerekir ki, dereler taşmasın cadde ve sokaklarda insanlar arabaları ile sürüklenip ölümden dönmesin. Bakan Günay iki beldenin alt yapısının acil onarılması için destek sözü verdi, Bakan Günay'ın sözlerinin takipçisi olacağım" dedi.

Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez de, yerel yönetim olarak tüm dereleri ıslah etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Devletin yardım elini uzatmasını beklerken, biz de kum çuvallarını dükkanların önlerine yerleştirilmesini sağlayarak zararı en aza indirmeyi
düşündük" dedi.


Yardım haftaya

Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir ise sel felaketi için gönderilen 500 bin liranın Hasar Tespit Komisyonu'nun hafta içerisinde çalışmalarını tamamlanmasının ardından dağıtılmaya başlanacağını belirtti. Özdemir, "Kimin ne kadar zararı var ve kime ne kadar ödenecek önümüzdeki hafta ortalarında belli olacak. Yaşanan felaketin boyutu gerçekten büyük, vatandaşımızın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapılacakö dedi.