Didim Belediyesi, Bodrum Dans Kulübü ve D Marin Didim’in ortak organizasyonuyla yapılan festival çerçevesinde dansçılar, Belediye Başkanı CHP’li Mümin Kamacı ve Kaymakam Ersin Emiroğlu’nu ziyaret etti. Ardından Didim Belediyesi önünden kortej yürüşüyü başladı. Aralarında Tayland, Romanya, Hindistan’ın da bulunduğu 26 ülkenin dansçıları, Didim sokaklarını coşturdu. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından D Marin Didim’de etkinlik düzenlendi. Didimliler ve çevre ilçelerden gelenler marinaya akın etti.

Sponsorlara plaket veren Başkan Kamacı, Didim’in 15 yıl önce küçük bir kasaba olduğunu ve hızlı bir şekilde geliştiğini söyledi. Kamacı, "İlçemiz D Marin gibi yatırımlara, 26 ülkeden binin üzerinde dansçının katıldığı uluslarası bir festivale ev sahipliği yapıyor. Biz de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Didim bütün güzelliklere layık" dedi.

Konuşmaların ardından gösterilere geçildi. Modern dansların yanı sıra yöresel ezgilerin yer aldığı gösterilerde, dansçılar ve halk oyunları ekipleri büyük alkış aldı.