Taşeron firmanın maaşlarını ödemediğini iddia eden 15'e yakın işçi, "Maaşlarımız ödenmediği gibi lokanta, içecek, malzeme ve diğer birçok giderimiz de ödenmediği için mağdur olduk. Ayrıca sigortalarımızın da 31 Aralık 2010'dan bu yana ödenmediğini öğrendik. Tehlikeli bir işte çalışıyoruz. Birimizin başına bir kaza gelse hesabını kim verecek. Bu günden itibaren kazma-küreklerimizi bırakıp kontak kapatıyoruz. Bizi çıkartıp başka işçi getirirlerse de çalışmalarına engel olacağız" dediler.
İşçiler, "Bebeğimize mama ve bez alamıyor, kredi kartı borcumuzu ödeyemiyoruz. Akrabaların desteğiyle yaşamımızı sürdürüyoruz. Ayrıca burada çalıştığımız sürede lokantaya, çay içtiğimiz kahvehaneye, malzeme aldığımız hırdavatçıya, bakkala borcumuz birikti. Çok mağdur durumdayız. Her birimizin en azından 2 bin-2 bin 500 TL'lik alacağı var. 31 Aralık 2010'dan bu yana da çıkışımızın verildiğini ve sigortalarımızın ödenmediğini öğrendik. 1 Mart itibariyle tekrar girişimiz yapılmış. Allah korusun bu süreçte başımıza bir kaza gelse bunun hesabını kim verecekti. Şu an işi bıraktığımız için birçok nokta hem tehlike arz ediyor hem de yollar tek şeride düştü. Bu soruna bir an önce çözüm bulmalılar" diye konuştular. İşçiler, ekonomik nedenlerden dolayı ilk doğalgazın 3 ay gecikmeyle verileceğini belirttiler.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Doğalgaz Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Adil Atabay ve şirket çalışanlarının katıldığı törenle başlatılan doğalgaz çalışmasının 31 Mart'ta ilk mahalleye verilmesi planlanıyordu. Başkan Haluk Alıcık yaptığı açıklamada, doğalgaz ihalesinin geç yapılmasından dolayı bölgeye doğalgaz verilmesinin de geciktiğini belirterek, "8 Şubat 2008'de yapılan EPDK doğalgaz ihalesi ile 30 yıllığına bölgedeki doğalgaz dağıtım işi 21.08.2008 tarih ve DAG/1725-1/175 numaralı dağıtım lisansı ile Aydın Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'ye verildi. Isınma başta olmak üzere her alanda kullanabileceğimiz oldukça ekonomik enerji kaynağı olan doğalgaza kavuşacağız. Ana vana ile ilçe arasında yer alan kazı ve boru döşeme çalışmaları bugün itibariyle başlamış bulunuyor. Hedefimiz Ocak 2011'e kadar ana hattı şehrin merkezinde kurulacak olan dağıtım merkezine ulaştırmak ve ardından da 31 Mart'ta ilçeye ilk doğalgazı servis etmek" demişti.