Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı, Zafer Meydanı'nda bulunan Azerbaycan Parkı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, cep telefonlarıyla aradığı kişilere kendilerini polis, hakim veya savcı olarak tanıtan dolandırıcıların, para ve kontör talebinde bulunduğunu söyledi.

Dolandırıcıların, 'hesaplarınıza girilmiş', 'biz takip ediyoruz', 'kimseye söylemeyin', 'gizli operasyondur' gibi ifadeler kullandığını belirten Nazlı, "Cep telefonu üzerinden kısa mesaj (SMS) veya arama yoluyla yapılan dolandırıcılıklar, ülkemizde her geçen gün artmaktadır. Tüketicilerimize gelen 'Tebrikler, hediye kol saati kazandınız', 'Elektrik faturanızda yüzde 40'a varan indirimden yararlanın', 'Takımınızın formasına bedava sahip olun' gibi sebepsiz yere hediye kazandığını ifade eden mesajlar da bu tür dolandırıcılığın en yaygın örneklerindendir. Devletimizin hiçbir kurumu veya kurumlarında çalışan personeli kesinlikle herhangi bir şekilde kontör veya para talebinde bulunmaz. Halkımızın kesinlikle bu tür taleplere itibar etmemeleri gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü, cep telefonlarına SMS göndererek halkı uyardığı halde, halen bazı vatandaşlarımızın aldatıldığını gelen şikayetlerden anlıyoruz. Bu tür mesajlarla karşılaşanların, başta polis olmak üzere ilgili mercilere başvurmalarını talep ediyoruz.'' dedi.

Daha sonra, davul çalan üç kişi, 'Dolandırıcı kandırır, yüreğinizi sızlatır', 'Bilmediğine havale yapma, rızkını kaptırma', '40 yıllık emeğin olmasın heba, kontörün gitmesin havaya', 'Dolandırıcılara gönderme para, yoksa çekersin cefa', 'Ey dolandırıcı telefon açma, söylediklerin çok saçma' şeklinde maniler söyledi.