Bitez Liman Sorumlusu Ali Özdamar, Maden Koyu'nda ilginç bir balık görüldüğü bilgisini üzerine, Kafadarlar Teknesi ile Bitez Maden Koyu'na gitti. Dalış kıyafetlerini giyerek denize giren Özdamar, bir süre sonra zıpkınla baş kısmından vurduğu balıkla döndü. 18 kilogram ağırlığında, 1.60 santim boyunda ve 50 santim eninde olan balığı tekneye alarak limana getiren Özdamar, bir süre sallandırarak sergiledi. Bu balığı okyanuslarda avlamak için özel turlar yapıldığı belirtildi.

'ÇOK LEZLETLİ OLDUĞU İÇİN, SATMAYIP YİYECEĞİZ'

Süveyş Kanalı'nın derinleşmesin sonucu, okyanuslardan çok değişik türde balıkların Bodrum'a geldiğini belirten Ali Özdamar şunları söyledi:

"Balon Balığı, Deli Sarpa ve Borazan Balığı'nın ardından şimdi de Yelken Balığı Bodrum'a geldi. Balığı koyda görür görmez, hemen kıyafetlerimi giyerek denize daldım. Çok hızlı olduğu için balığın bana gelmesini bekledim. Sonra da baş kısmından vurdum. Daha önce Bodrum civarında bu balıklardan 5- 6 adet gördük. Yakalamak kısmet olmamıştı. Çok lezzetli bir balık olduğu için satmak yerine arkadaşlarla yemeyi düşünüyoruz."

Teknede sergilenen balık, limana gelen 4 yaşındaki ikizler Melisa ve Dilara Danacıoğlu'nun da ilgisini çekti. İkizler, dakikalarca teknede sallanan balığa dokunarak, merakların giderdi.

YELKEN BALIĞI

Denizlerin en hızlı yüzen balığı Atlantik ve Pasifik Okyanusları’nda yaşayan 'Istiophorus sp.' türü yelken balığıdır. Bu balık saate 109 km kadar hız yapabilir. Bu özelliği sayesinde özellikle sardalye sürülerine hızlı dalışlar yaparak onları kolayca avlar. Ayrıca bu hız ona düşmanlarından kaçma özelliği de verir. 2,5 metreye kadar büyüyebilirler.