Bodrum’da Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Dünya Sualtı Federasyonu (CMAS) organizasyonuyla düzenlenen 13. CMAS Dünya Sualtı Fotoğraf Şampiyonası, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’ndeki ödül töreniyle sona erdi.

23 ülkeden 88 fotoğrafçının katıldığı yarışmada Bodrum Karaada, Haremtan Koyu ve Büyük Resif’te çekilen balıklar, amforalar, eski uçak batıkları ve doğa güzellikleri görenleri hayran bıraktı. ‘Balık’ kategorisinde İtalya’dan Silvia Boccato birinci, Norveç’ten Lill Haugen ikinci ve Türkiye’den Orhan Aytür üçüncü oldu. ‘Yakın çekim’ kategorisinde birinciliği Slovenya’dan Rok Kovacic, ikinciliği Belçika’dan Daan Delbare, üçüncülüğü ise İspanya’dan Arthur Jose Telle Theiman elde etti.

Farklı kategoriler ‘Temalı yakın çekim’ kategorisinde İspanya’dan Arthur Jose Telle Theiman birinci, Fransa’dan Jean Pierre Nicolini ikinci, Türkiye’den Orhan Aytür üçüncü oldu. ‘Modelsiz geniş açı’ kategorisinin birincisi İspanya’dan David Barrio Colongues, ikincisi Türkiye’den Kerim Sabuncuoğlu, üçüncüsü ise Güney Kore’den Kwanghwi Kim oldu. ‘Modelli Geniş Açı’ kategorisinde Türkiye’den Orhan Aytür altın madalya kazanırken, bu kategoride ikinciliği İsveç’ten Jonna Berström, üçüncülüğü ise Hırvatistan’dan Daniel Frka elde etti.