Ülkeye en hayırlı yatırımın eğitim olduğuna dikkat çeken Abdullah Kavuk, vakıf üniversitelerinin özel üniversite olmadığını; buradan elde edilecek geri dönüşün de insana yatırım olduğunu söyledi. Gediz Üniversitesi'nin dünya üniversitesi olma hedefiyle yola çıktığını kaydeden Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, "İngiltere'de Leeds Metropolitan Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle çift diploma fırsatı sunuyoruz. Bunun yanında Amerika'da Oklahama State Üniversitesi ile öğrenci değişim programı uyguluyoruz. Aynı zamanda üniversitemizde, yabancı ülkelerden gelen öğrenciler de eğitim alıyor" bilgisini verdi.   

Üniversitelerin, eğitim kurumu olmalarının yanında, kuruldukları bölgeye de farklı zenginlikler kattıklarını dile getiren Kavuk sözlerine şöyle devam etti:  "Seyrek, hem Gediz Üniversitesi, hem de Ulukent'te yapılan yatırımlarla, İzmir'in kuzey hattının cazibe merkezi haline geldi. Metronun faaliyete geçmesiyle her 12 dakikada bir metro seferi Ulukent'e ulaşıyor. Üniversite olarak 15 dakikada bir ücretsiz sunduğumuz otobüslerle ulaşım sorununun önüne geçtik. Gediz Üniversitesi, 5 bin 500 öğrenci kapasitesi ile vakıf üniversiteleri arasında Ege Bölgesi'nin ilk ve tek kampus üniversitesi olma özelliği taşıyor. Öğrencilerimiz burada sadece eğitim almıyor, çevre ilçelerle ortaklaşa eğitim ve sosyal programlar düzenleyerek, halk ile bütünleşerek yaşıyorlar"    

ÖSYM verilerine göre Ege ve Akdeniz'in en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olduklarını hatırlatan Kavuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca, İzmir'in en çok tercih edilen Hukuk Fakültesiyiz. Özellikle mesleki ve teknik eğitimde üretim ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ve yeterliliği olan eleman yetiştiriyoruz. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, Ege İhracatçı Birlikleri, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), İzmir Reklamcılar Derneği (IRD), Ege Sigortacılar Derneği, Türk Telekom ve İZBAN gibi konusunda uzman meslek örgütleri ve iş dünyasının önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla dirsek temasında bulunarak hareket ediyoruz."