Çanakkale'de 1 Mayıs kutlaması, çeşitli sendikaların düzenlediği ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı, Salı Pazarı Mevkii’nden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşle başladı. Yürüyüşe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde çalışırken işten çıkarılan 40 işçiyi temsilen Neslihan Gül ve Nermin Üstün, çıplak ayaklarına siyah kurdele bağlayarak katıldı. CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş’ın da katıldığı kutlama sırasında Eğitim-İş Sendikası ve Halkların Demokratik Kongresi grupları da birer konuşma yapmak istedi. Tertip komitesi buna izin vermeyince ortam bir anda gerildi. Önce Eğitim-İş Sendikası temsilcileri ile tertip komitesi üyeleri sözlü tartışmaya başladı. Meydanı terkeden Halkların Demokratik Kongresi üyesi bir grup da Barış Anıtı'nda Türkçe ve Kürtçe basın açıklaması yaptı. Meydandakiler müzikler ve türküler işliğinde halaylar çekti. Kutlama olaysız son buldu.

Aydın

Aydın’da Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı sendika temsilcileri ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendika temsilcileri arasında Kürtçe slogan atılması yönünde çıkan anlaşmazlık nedeniyle kutlamalar ikiye bölündü. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun Kürtçe slogan atılması isteğini kabul etmeyen Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı sendikalar, 1 Mayıs kutlamasına Zafer Meydanı’ndan yürüyüşle başladı. Yürüyüşe CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da katıldı. Sloganlar atarak yürüyen yaklaşık bin kişiyi İstasyon Meydanı’ndaki şçiler, davul zurna eşliğinde karşıladı.

Manisa

Manisa’da KESK’e bağlı sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin oluşturduğu yaklaşık bin kişi tarafından kutlandı. Manolya Meydanı’nda toplanan grup adına Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Remzi Şirin, SES Manisa Şube Başkanı Serpil Deniz ile BES Manisa Şube Başkanı Ali Gök ortak basın açıklamasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün buruk ve hüsran duyguları içinde kutlandığı konusunda birleşti. Grup daha sonra yürüyerek geldikleri öğretmenevi önünden üç otobüsle Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılmak üzere İzmir’e hareket etti. Manisa Yonca Gıda A.Ş de Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Karağaçlı ve Saruhanlı tesislerinde çalışan 750 çalışanını 1 Mayıs nedeniyle Akpınar’da pikniğe götürdü.

Muğla

Muğla’da 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü, Eğitim Sen, Tüm-Bel Sen, SES, Genel-İş, Tezkoop-İş ve TMMOB, KESK, DİSK ve Türk-İş’e bağlı sendikalar, siyasi partiler, gençlik örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılmasıyla kutlandı. Kışla Parkı’ndaki yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı kutlamaya CHP Muğla milletvekilleri Tolga Çandar ve Nurettin Demir, Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün de katıldı. Milletvekili Çandar kalabalık gruba hitaben yaptığı konuşmanın ardından bağlama çalarak türkü söyledi. Polis AK Parti İl binası önünde güvenlik önlemi aldı. Kutlama alanında değişik grupların açtığı pankartların arasında Kürtçe yazılı 1 Mayıs Kutlu olsun pankartı dikkati çekti. Kışla parkını dolduran kalabalık grup sanatçı Ali Asker’in verdiği konserle coştu. Kutlama olaysız şekilde sona erdi.

Balıkesir

Balıkesir'de Türk-İş, KESK, TMMMOB, Eğitim-İş ve Emekliler Derneği'nin organize ettiği kutlamalar Bahçelievler Çarşamba Pazarı’nda başladı. Pazar alanında buluşan yaklaşık 3 bin kişi ellerinde pankartlarla Kuva-yi Milliye Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Kutlamaya İşbir Sentetik Dokuma Fabrikası’ndan sendikaya üye oldukları için işten atılan işçiler de katıldı. İşçiler düdük öttürüp, halay çekti, hükümeti sloganlarla uyardı. CHP, ÖDP, İşçi Partisi, EMEP ile sivil toplum örgütlerinin de katılıp destek verdiği kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. Kutlamalar olaysız sona erdi.

Uşak


Uşak’ta Belediye Meydanı’nda toplanarak yaklaşık bin kişi çeşitli pankartlar taşıyıp sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüdü. Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasının ardından, kutlamaya katılan KESK, Şeker-İş, Çimse-İş, Eğitim-Sen gibi sendikalar ile CHP, ÖDP, İP ve EMEP üyeleri, çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekti. 300 polisin görev aldığı kutlama oaysız şekilde sona erdi.

Denizli

Denizli’de Türk-İş ve KESK Şubeler Platformu’nun organize ettiği kutlamaya katılan yaklaşık bin 500 kişi Delikliçınar Meydanı’nda toplandıktan sonra Tokat Caddesi’ne yürüdü. Burada Hakan Akmaz konser verdi. Bu arada Eğitim-İş yöneticileri platformun en önüne geçmek istedi. Eğitim Sen yetkilileri buna izin vermeyince kısa süreli arbede yaşandı. 800 polisin güvenlik önlemi aldığı kutlama çekilen halayların ardından olaysız sona erdi.