İzmir'deki kutlamalar kapsamında saat 12.00'de Türk- İş'e bağlı sendikalar ve meslek örgütleri Alsancak Limanı'nda, DİSK'e bağlı sendikalar Basmane Meydanı'nda, KESK'e bağlı sendikaların üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp, Kordon'dan Gündoğdu Meydanı'na yürüyecek. Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı ve Gündoğdu Meydanı'na çıkan caddelerde, İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından arama noktaları oluşturulacak. Yaklaşık 4 bin 500 polisin görev yapacağı kutlamalar için 12.00 ile 17.00 saatleri arasında izin verildiği bildirildi. Polisin havadan da alanı sürekli kontrol edeceği kutlamalar sırasında, olası provakasyonlara karşı dikkatli olunacak.

MANİSA'DAN GÜNDOĞDU'YA

KESK Manisa Şubeler Platformu'na bağlı sendikalar, saat 10.30'da Eğitim-Sen Manisa Şubesi binasının önünde bir araya gelecek. Buradan başlayacak yürüyüşe sendikaların yanı sıra CHP, TKP, BDP, EMEP gibi siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de katılacak. Manolya Meydanı'na kadar kortej eşliğinde yürüyen kalabalık, meydanda yapılacak basın açıklamasının ardından Öğretmenevi önüne kadar tekrar yürüyecek. Sendika üyeleri burada 5 otobüs ile İzmir Gündoğdu Meydanı'nındaki etkinliğe gidecek. Türk Metal Sendikası da, büyük bir kalabalıkla İzmir'e yola çıkacak. Manisa'daki diğer sendikalar ise gün boyunca kendi binalarında çeşitli basın açıklamaları yapacak.

DENİZLİ'DE GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE


Denizli'de 1 Mayıs İşçi Bayramı Düzenleme Komitesi'ne kutlama için 13.00-17.00 saatleri arasında izin verildi. Kutlamalara Türk-İş ve KESK'e bağlı sendikalar, CHP, BDP, İP, DSP, SDP, TKP ve ÖDP katılacak. Tokat Caddesi'nde yapılacak kutlama öncesi katılımcılar, Delikliçınar Meydanı'ndan İstiklal Caddesi, İncilipınar güzergahında yürüyecek. İncilipınar Parkı yanında ve Tokat Caddesi girişinde katılımcılar iki kez üst aramasından geçirilecek. Sanatçı Hakan Akmaz konser verecek. Denizli Emniyet Müdürlüğü, güvenliği üst seviyede tutacak. 800 polis, kutlama alanı ve çevresinde önlem amaçlı hazır bulunacak.

ÇANAKKALE'DE YÜRÜYÜŞ

KESK'e bağlı sendikalar, saat 12.00'de İnönü Caddesi'ndeki Salı pazarı mevkiinde toplanacak. Katılımcılar buradan 1 kilometrelik İnönü Caddesi, Mehmetçik Bulvarı güzergahını yürüyecek ve Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapacak. 1 Mayıs etkinliği saat 16.00'ye kadar devam edecek.

MUĞLA'DA BİRLEŞTİRİLDİ

Muğla il genelinde 3 ayrı ilçede kutlanması planlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı, tek çatı altında birleştirildi. DİSK, KESK, TÜRK-İŞ, siyasi partiler ve tüm demokratik kitle örgütleri bir araya geldi. Muğla merkezde yapılacak kutlama etkinliklerinin, daha görkemli ve kapsamlı bir şekilde düzenleneceği belirtildi. Eski Garaj altındaki boş alanda saat 11.00'de toplanacak olan katılımcılar, buradan Kışla Parkı'na yürüyecek. Kışla Parkı'nda konuşmalar ve ikramların ardından sanatçı Ali Asker konser verecek. Kutlama etkinliklerine ilçelerden de çok sayıda vatandaşın gelmesi bekleniyor.

AYDIN'DA EMEK PLATFORMU


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Aydın'da düzenlenecek yürüyüş ile kutlanacak. Emek Platformu tarafından organize edilen yürüyüş saat 15.30'da Zafer Meydanı'ndan başlayacak. Yürüyüşe siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve platforma üye dernek temsilcileri katılacak. Atatürk Meydanı'nda son bulacak olan yürüyüş sonunda bir basın açıklaması yapılacak.

BALIKESİR'DE KUVAYİ MİLLİYE MEYDANI'NDA

TÜRK-İŞ, KESK, TMMMOB, Eğitim-İş ve Emekliler Derneği'nin organize ettiği etkinlikte ilk buluşma yeri Bahçelievler Mahallesi'ndeki Çarşamba Pazarı olacak. Katılımcılar saat 13.00'de pazar yerinde buluşup, pankart ve sloganlarla Kuvayi Milliye Meydanı'na yürüyecek. Türk- İş İl Temsilcisi Ahmet Demirer'in de bir konuşma yapacağı etkinlikte yerel sanatçılar konserler verecek. Etkinlik saat 18.00'e dek sürecek.

UŞAK'TA ATATÜRK ANITI

Uşak'ta KESK'e bağlı sendikalar, siyasi partiler ve dernekler saat 12.30'da Belediye Meydanı'nda toplanacak. Katılımcılar saat 13.00'de kortej oluşturarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüyecek. Burada Atatürk Anıtı önünde saat 14.30'da başlayacak kutlamalar, saat 17.00'ye kadar sürecek.