Zeynel İncesu yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki oğlu Metin'in doğuştan beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle spastik engelli olduğunu söyledi.

Oğlunun oturamadığını, konuşamadığını ve ellerini kullanamadığını anlatan İncesu, son kontrolde doktorun, oğlunun belinin 2,5 santimetre sağa kaydığını söylediğini belirtti.

Ege ya da 9 Eylül üniversitelerinde ameliyat edilmesi gerektiğinin söylendiğini dile getiren İncesu, "Oğlumu İzmir'e götürebilmek için ilgili kurumlara gittim fakat hiçbir yerden ambulans alamıyorum. İl dışına gidiş dönüş 3 bin lira para istiyorlar. Ben 20 lira yevmiye ile çalışıyorum" dedi.

Kurumlardan gıda ya da herhangi bir yardım istemediğini, sadece ambulans istediğini ifade eden İncesu, "Oğlumun ameliyat olabilmesi için İzmir'e gitmesi gerekiyor. Ambulansın dışında da hiçbir araçla gidemiyor. 9 gündür bekliyorum bir cevap gelmedi. Bunun üzerine 3 tekerlekli el arabası ile İzmir'e doğru yola çıkıyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından İncesu, oğlunu 3 tekerlekli el arabasına koyarak İzmir'e gitmek için yola çıktı.

Kaymakam Yılmaz sahip çıktı

Durumunu haber alan Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, ilgili birimleri arayarak İncesu'ya ambulans tahsis edilmesini sağladı.

Kaymakam Yılmaz, İncesu'nun tedavi için İzmir'e gitmesi gerektiği bilgisinin kendisine yeni ulaştığını söyledi.

Bu gibi insani bir durumda yardım etmemelerinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Yılmaz, "Aile ile görüştük. Ne gerekiyorsa yerine getirilecek. Ailenin durumunu biliyoruz. Daha önce de maddi manevi desteklerimiz oldu. Tedavi için sağlıklı bir şekilde İzmir'e gönderilmesini sağlayacağız" dedi.

Kocabel mevkisinde ambulansa alınan Metin İncesu, İzmir'e sevk edilmek üzere Ortaca Devlet Hastanesine götürüldü.