Muay Thai Federasyonu, Tayland'ta ortaya çıkan dövüş sporu Muay Thai için bu yıl 21-23 Aralık tarihleri arasında 'Aday Hakemlik' kursu açılacağını bildirdi. Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kursa, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl engeliler de katılabilecek. 3 gün sürecek kurs hakkında bilgi veren Muay Thai Federasyonu Teknik Kurul üyesi ve Manisa İl Temsilcisi Ediz Barış, amaçlarının bedensel engellilere yeni bir iş kapısı açmak olduğunu söyledi. Kursu bitiren engellilere hakemlik belgesi verileceğini belirten Barış, şöyle dedi:

"Kursa katılacak bedensel engelli vatandaşlarımızdan hiçbir kurs ücreti alınmayacak. Kursa katılan diğer kişilerden ise 115 TL, üniversite öğrencileri için ise 50 TL ücret alınacak. Kursu bitiren bedensel engelli vatandaşlarımıza da hakemlik belgesi verilecek. Hakem olarak çıktıkları karşılaşmalarda para kazanıp, harçlıklarını çıkartabilecekler."

Barış, hakemlik kursuna katılmak isteyen engellilerin (0536) 4460053 numaralı telefondan kendisine ulaşarak, başvuru yapabileceğini vurguladı.

"KURSA KATILACAĞIZ"

Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ise, günümüzde artık engellilerin toplum bir parçası olduğunun hissedilmeye başlandığını söyledi. Yıldız, "Artık altyapı hizmetlerinde, iş sahalarında engelliler için çalışmalar yapılıyor. Bizim sevindirici bir olay. Engelliler için yeni istihdam sahaları yaratılıyor. Açılacak kursta engelli vatandaşlarımız için yeni bir iş sahası olabilir. Kursa engelli vatandaşlarımızın da dahil edilmesi bizim için güzel bir gelişme" diye konuştu.

Derneğin 300 üyesinin bulunduğunu hatırlatan Yıldız, 20 engelliyle kursa katılabileceklerini de kaydetti.