Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, kaldırımlara araç parkını önlemek için imza kampanyası başlattı. Delikliçınar Meydanı'nda stant açan engelliler, boyunlarına astıkları 'Aracınızı kaldırıma park etmeyiniz. Kaldırımlar yayalar içindir' yazılı dövizler ve ellerinde taşıdıkları pankartlarla vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı.

Engelliler, kaldırımların yayalara ait olduğunu belirtip, "Biz görme engelliler, yürürken kaldırıma park eden araçlara çarpıyoruz. Çarpmamak için yolda yürümek zorunda kalıyoruz. O zaman da araçların bize çarpması tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan, sürücülerden araçlarını kaldırıma park etmemesini isteyerek, "Yollarımız ve kaldırımlarımız, standartların üzerinde yapılıyor ancak park eden araçlar nedeniyle bizler bunu kullanamıyoruz. Buradan vatandaşların dikkatini çekip, araçlarını kaldırımlara park etmemesini istiyoruz" diye konuştu. Özkan, toplanan imzaların Engeliler Meclisi internet sitesinde yayınlanacağı da sözlerine ekledi.