Hava sıcaklığının gündüz saatlerinde 28 dereceyle çıkmasıyla Honaz Dağı'ndaki kar hızla erimeye başladı. Eriyen kar suları, Honaz İlçesi'ne bağlı Menteşe Köyü'nde konutların bulunduğu bölgelere zarar vermezken, heyelan sebebiyle sel suları ve tonlarca toprak Bulancak Deresi'nden akarak tarım arazilerine zarar verdi. Heyelan sebebiyle Kızılyer Beldesi ile Menteşe Köyü'nü birbirine bağlayan bir köprü de tamamen ulaşıma kapandı.

Dün akşam hava karardıktan sonra başlayan heyelanın ardından Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve Honaz'ın Ak Partili Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu heyelan bölgesine gitti. Honaz Belediyesi ekipleri ulaşıma kapanan bölgede temizleme çalışmaları yaparak köprüyü ulaşıma açtı.

Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, heyelanın ardından Honaz Belediyesi'ne ait iş makinalarının kısa sürede olay yerine intikal ettirildiğini belirterek, "Honaz Dağı'nın karları erimeye başladı. Kar suları nedeniyle heyelan oldu. Honaz Belediyesi ekiplerinin acil müdahalesiyle sıkıntı giderildi. Pazartesi sabahtan itibaren İl Özel İdaresi köprüyü kontrol edecek, DSİ ekipleri de dere yatağını baştan başa kontrol edecekler. İnşallah vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehlikeye sokmadan, tamamen kontrol edilecek" dedi.

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ise, "Bulancak Çayı üzerinde bundan önceki yıllarda da bu tür afetler oluştu. Belediye ekipleri ile hemen müdahale ettik. Yolu açtık. Tarım arazilerinde zarar olduğu yönünde bilgiler geldi. Özellikle kiraz bahçelerinin çamur içinde olduğunu öğrendik. Toprak kaymasının sonucunda böyle bir olay oldu. Hava birden ısındı. Bölgede hava sıcaklığı 28 dereceye kadar yükseldi, kar suları eridi, heyelan oldu" diye konuştu.