Anavatan Partisi'nden 1994- 2002 yılları arasında Aydın Belediye Başkanlığı görevinde bulunan işadamı Hüseyin Aksu'nun, Mimar Sinan Mahallesi 2051 sokaktaki evine; kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu. Hüseyin Aksu ve ailesi, etrafı duvarlarla çevrili olan tripleks evlerinin terasında oturdukları sırada silah sesini duydu. 'Domdom kurşunu' diye bilinen fişeğin kullanıldığı av tüfeğiyle beş kez ateş edilen evde bir odaya girerek kendilerini koruyan Hüseyin Aksu ve ailesi, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri evde yaptıkları incelemede, eve isabet eden 5 kurşundan birininyatak odasının camını delerek pervaza saplandığı belirledi.

SURİYE UYRUKLU BİR KİŞİ TELEFONLA ARAMIŞ

Efeler Polis Merkezi'ne gelerek ifade veren Hüseyin Aksu, olaydan bir süre önce eşinin telefonunu bilmediği bir numaranın aradığını ancak konuşmadığını söyledi.

Yapılan araştırmada telefon numarasının Suriye uyruklu bir kişinin adına kayıtlı olduğu belirlendi. Polis, saldırıyı kimin yaptığını araştırıyor. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.