Muğla’nın Bodrum ilçesinde meydana gelen olayda evinin banyosunda ölü bulunan 63 yaşındaki Haluk Akter'in, yapılan otopsisinde başında üç kurşun deliğine rastlandı. Cinayete kurban giden Akter'in kurşunlardan ikisinin ensesinden birinin de şakağından girdiği belirlendi. Emekli olduktan sonra bir süre Söz Gazetesi ve Nokta Dergisinde gazetecilik yapıp, Bodrum Yalıkavak beldesine yerleşen ve yalnız yaşayan Akter, bir güvenlik şirketi de kurmuştu.

Eski eş Seyhun Güleç, Akter'in 1977- 1990 yılları arasında MİT mensubu olarak görev yaptığını ve malulen emekli olduğunu belirterek "Cizre’de önemli görevlerde bulunmuştu. Böyle bir ölümü haketmedi. Katiller, gözlerinin içine bakamadığı için kalleşçe ensesinden vurup, öldürdü. Bu olayı, kadın veya borç gibi bir nedene bağlamak doğru değil. Olay, detaylı şekilde araştırılmalı" dedi.

 
ÜNLÜ MİT RAPORU

1987 yılında ortaya çıkan MİT raporu, ‘’Polis-mafya-siyaset’’ ilişkilerini gündeme getirmişti. MİT Arşiv-Sorgu Müdürü Ferdi Tamer ile MİT mensubu Haluk Akter’in de, o dönem raporla ilgili telefon konuşmaları medyaya yansıyınca, Başbakanlık Teftiş Kurulu geniş kapsamlı bir soruşturma yapmıştı. Daha sonra raporu yazan MİT görevlisi Mehmet Eymür’ün yanı sıra, Hiram Abas ve Korkut Eken de görevden uzaklaştırılmış, rapora katkı verdiği öne sürülen Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanı Atilla Aytek de Türkiye’de kaçakçılık olaylarının en az görüldüğü il olan Eskişehir’e tayin edilmişti. Ferdi Tamer ise MİT’ten emekli olduktan sonra İstanbul Üsküdar’da önce bir manav ardından da tüpgaz bayii açmış,18 Aralık 1990 günü de dükkanında uğradığı saldırı sonucu öldürülmüştü.