Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) eski rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, bunu bir hakaret olarak gördüğünü belirtti. Bilgisayarın alınması talimatını kendisinin verdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, "Söz konusu bilgisiyar şahsi değil rektörlük makam odasının bilgisayarı" dedi.

Prof. Dr. Sedat Laçiner, İdari ve Mali İşler Birimi'nden iki personelin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluşlararası İlişkiler Bölümü'ndeki odasına gelip rektör olarak görev yaptığı dönemde dahil olmak üzere 3 yıldır kullandığı masa üstü bilgisayarını söküp, götürdüğünü sosyal medya üzerinden paylaştığı fotoğraflar ve mesajlarla duyurdu. Prof. Dr. Laçiner, bu duruma, "Bir Türkiye klasiği" mesajıyla tepki gösterdi.

DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Bu bilgisayar, bütün yazılarımı hazırladığım, dosyalarımın bulunduğu, 3 yıldır arkadaşım olan bir bilgisayar. Bir öğretim üyesi için bilgisayar bir köylünün traktörü gibi çok kıymetli. Bir arkadaşımızı bizden zorla almış oldular. Bunun bir benzeri, örneği var mı bilmiyorum. Bu bir hakaret gibi geliyor. Mesele bilgisayar değil. Maddi boyutu yok. Daha güzelini alırız. Ama bu hareketi benim unutmam mümkün olmayacak, yara açtı" dedi.

Rektör olduğu dönemde öğretim üyesi ve memurların bilgisayarlarını yenilediğini hatırlatan Prof. Dr. Laçiner, "Öğretim üyelerine ise en az birer masa üstü ve dizüstü bilgisayar dağıttım. Üniversiteye binlerce bilgisayar kazandırdım. Bilgisayırı söküp götüren memur arkadaşların bir suçu yok. Onlar görevini yaptı. İdari ve Mali İşler Birimi'ne talimat gelmiş, onlarda yerine getirmişler" diye konuştu.

Kendisine yeni bir bilgisayar verilip verilmeyeceğini sorusuna ise Prof. Dr. Laçiner, "Böyle bir hakaretten sonra istemiyorum. Bilgisayara ihtiyacı olan biri değilim. Kendi paramla alırım. Bir profesörün bilgisayarı sökülüp alınır mı?" diyerek, tepkisini dile getiri.

"O BİLGİSAYAR MAKAM ODASININDI"

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Prof. Dr. Laçiner'den bilgisayarın alınması için talimatı kendisinin verdiğini söyledi. Söz konusu bilgisayarın Prof. Dr. Laçiner'in şahsi değil rektörlük makam odasının bilgisayarı olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Acer, "Farklı, makam odası için ayarlanmış bir bilgisayarı, o yetkisi olmadığı halde kendi odasına götürmüş. Talimatım, o bilgisayarın alıp yerine, diğer öğretim üyelerine verilen bilgisayardan verilmesi yönündeydi" diye konuştu.

ÇOMÜ'de yapılan rektörlük seçiminde en fazla oyu alan Prof. Dr. Sedat Laçiner'in ismi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 3'üncü sırada Cumhurbaşkanı'na sunulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Laçiner'in yerine seçimde ikinci en çok oyu almasına rağmen ismi birinci sırada köşke sunulan Prof. Dr. Yücel Acer'i rektör olarak atamıştı.