CHP eski Aydın İl Başkanı ve eski Aydın Senatörü hukukçu Sadettin Demirayak (80), Kurtuluş Mahallesi 2023 Sokak'ta bulunan evinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Bir süredir kendisinden haber alamayan komşularının bildirmesi üzerine çilingir yardımıyla kapıyı açan polis ekipleri, Demirayak'ın cansız bedenini mutfakta buldu. Sadettin Demirayak'ın karısı Aysel Demirayak'ın bir süre önce anjiyo olduğu için evde yalnız olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

 
SADETTİN DEMİRAYAK KİMDİR?

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça Beldesi'nde doğan ve İlkokulu Atça'da, ortaokulu ve liseyi Aydın'da okuyan Demirayak, Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Yedek Subaylığını Edremit'te yapan Demirayak, Nazilli'de yaptığı hakim stajyerliği sonrasında Mersin-Gülnar Hakimliği, Burdur Savcılığı, Tefenni ve Uluborlu Savcılığı yaptıktan sonra Söke Savcılığı görevlerinde bulundu. Bayramiç Savcılığı görevindeyken görevden ayrılan Demirayak, Aydın'da avukatlığa başladı. Aydın CHP İl Başkanlığı yaptı. 1977 yılında aynı partiden Aydın Cumhuriyet Senatosu üyesi olarak TBMM'ye seçildi. 12 Eylül 1980'de TBMM kapatılınca aynı yıl Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. 1982'de emekli oldu. Tekrar Aydın'da avukatlığa başlamışsa da 1990'da mesleğini bıraktı. Muhtelif gazete ve dergilerde makaleleri yayınlanan Sadettin Demirayak'ın 'Kuva-yi Milliyenin Aydın'da Doğuşu' ve 'Aydın'ın Üç Efesi' adlı 2 kitabı yayınlandı.

Bafa Gölü olayları nedeni ile soruşturmalar geçiren Demirayak hakkında 27 Mart 1967 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde İlhan Selçuk köşesinde, 'Söz konusu olan Söke Cumhuriyet Savcısı Sadettin Demirayak'tır. Bafa Gölü'nün yuttuğu nice devrimci, Atatürkçü Devlet memurundan biri olmaktadır Sadettin Demirayak. Suçu Cumhuriyetin yasaları yerli yerinde uygulamaktır. Mütegallibenin çıkarlarını gözetmemek yoksul halkı kanunların güvenliğinde korumaktır. Bunun içindir ki Savcı Sadettin Demirayak vatandaşın hukukunu ve haysiyetini korumakla kanunların kendisine verdiği görevi yerine getirmiştir. Namuslu ve cesur Cumhuriyet memurlarının başına gelenler belki Savcı Sadettin Demirayak'ın başına gelecektir' diye bir yazı kaleme almıştır.