Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki Karakayalar Market'e sabaha karşı saat 03.15 sıralarında plakası alınamayan minibüsle gelen kar maskeli 4 kişiden 2'si, demir makasıyla kilitlerini kestikleri kapıdan işyerine girdi. İçerde kimsenin olup olmadığını kontrol eden şüpheliler, daha sonra soygunu başlattı. 6 dakika markette kalan şüpheliler, raflardaki sigara, parfüm ve çorapları çuvallara doldurdu. Marketteki kolileri de kontrol ederek değerli eşya arayan şüpheliler, daha sonra kasadaki bir miktar madeni parayı da alarak olay yerinden uzaklaştı.

Sabah işyerini açmak için gelen Ali Karakaya, soygunu fark edince jandarmadan yardım istedi. Kemer Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri 5 bin lira tutarında sigara, parfüm ve çorap çalan şüphelileri yakalamak için soruşturma başlattı. Ekipler, işyerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

'ÇORAP ALMAYI DA İHMAL ETMEMİŞLER'


15 yıldır market işlettiğini belirten Ali Karakaya, son 1 yılda 3 kez soyulduğunu anlattı. Güvenlik kameralarının da hırsızları durduramadığını kaydeden Karakaya, "Marketten sigara, parfüm ile çorap çalındı. Görüntülere iyice baktım. Çıkmadan önce bir kucak dolusu da çorap almışlar. Bu hırsızlıklardan çok canımız yandı. Bir an önce önlem alınmasını, suçluların bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

ESNAF İSYANDA

Bölge esnafı, artan hırsızlık olaylarına isyan etti. Hırsızlıkların önüne geçilemediğini anlatan esnaf, güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istedi.

Ayakkabıcılık yapan Hamit Karabulut, hırsızlık olaylarının her geçen gün arttığını vurguladı. 1 yıl önce içinde para ve ziynet eşyası bulunan çelik kasasının çalındığını, şüphelilerin ise halen yakalanmadığını anlatan Karabulut, "Bu olaylar esnafımızı çok üzüyor. Hırsızlar elini kolunu sallayarak gelip, hırsızlık yapıp gidiyor" dedi.