Pazarcı olan evli ve 2 çocuk babası 70 yaşındaki Hasan Fidan, geçen yıl 14 Nisan günü, bankadan çektiği 10 bin TL'lik krediyi birikimi olan 45 bin TL'nin üzerine koyup ev almak için kent merkezindeki bir emlakçıya gitti. Fidan'dan o günden itibaren haber alamayan yakınları, kayıp olduğu tarihten 3 gün sonra polise giderek başvuruda bulundu. Kayıp Şahışlar Büro Amirliği ekiplerinin arama çalışmaları geçen 1 yıla rağmen sonuçsuz kaldı. Ekiplerin araştırmasında bir akciğer rahatsızlığı olan koah hastalığı bulunan Fidan'ın kayıplara karıştığı günden itibaren ilacını herhangi bir eczaneden almadığı, emekli maaşını da çekmediğinin belirlenmesi üzerine dosya, cinayet şüphesi üzerine bir hafta önce Cinayet Büro Amirliği ekiplerine devredildi.

GECE YAPILAN KAZIDA CESEDE ULAŞILDI


Cinayet büro dedektifleri, Hasan Fidan'ın son olarak görüştüğü emlakçı Hakan Ekiz ile Hafze Zara'yı ifadelerine başvurmak üzere öğle saatlerinde Emniyet'e çağırdı. Sorguya alınan Ekiz ve Zara cinayeti işlediklerini itiraf etti. Gözaltına alınan 2 zanlının ilk ifadelerinde, "Hasan Fidan ile ev konusunda anlaştık. Parayı aldıktan sonra bir ev daha olduğunu, isterse burayı da gösterebileceğimizi söyledik. Getirdiğimiz bu evde başına tara (satır gibi kesici alet) ile vurarak öldürdük. Akşam kimsenin görmediği bir sırada bahçeyi kazıp gömdük üzerine de beton döktük" dedikleri öğrenildi.

Zanlıların ifadelerinin ardından Efeler Mahallesi Köroğlu Caddesi 345 Sokak'taki bir evin bahçesinde gece yarısı polis ekiplerince kazı çalışması başlatıldı. Yerin 1 buçuk metre derinliğinde Fidan'ın battaniyeye ve naylona sarılı olan, çürümüş cesedi ile karşılaşıldı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Fidan'ın cesedi otopsi için Aydın Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gözaltındaki iki zanlının bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi.