Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre saat 10.23'te Çanakkale'nin Ezine İlçesi Dalyan mevkiinde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yüzeyden 6.2 kilometre derinlikte meydana gelen sarsıntı ilçede hafif şekilde hissedildi. Bu sarsıntının öncesinde saat 09.04'de yine Ezine İlçesi Tavaklı açıklarında yüzeyden 7.7 kilometre derinlikte 2.2 ve saat 10.50'de ise Dalyan mevkiinde yüzeyden 8.6 kilometre derinlikte 2.5 büyüklüğünde depremler oldu. Deprem herhangi bir hasara neden olmazken, kısa süreli panik yaşandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın ana kolunun Marmara Denizi'nden Tekirdağ'da karaya çıktığını, Saros Körfezine ve buradan da Gökçeada'ya kadar uzandığını söyledi. Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın güney kolunun ise Kapıdağ Yarımadası'nın güneyinden geçip Gönen'e, buradan da Edremit Körfezi'ne kadar ulaştığını belirten Prof.Dr. Perinçek, “Bugün meydana gelen deprem bu fay zonuyla alakalı. Öncesinde 2.2 ve sonrasında 2.5 büyüklüğünde depremlerin olması bize 3.9'un ana deprem olduğunu gösteriyor” dedi.

SAROS KÖRFEZİ'NDEN ENDİŞELİYİM

Prof. Dr. Doğan Perinçek, Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın ana kolu olan Saros Körfezi'nde İstanbul depreminden daha önce bir deprem beklediğini belirtti. Tekirdağ, Saros Körfezi ve Gökçeada'ya kadar uzanan fay zonunda uzun süredir boşalmayan bir enerji olduğuna dikkati çeken Perinçek, “Saros Körfezi'nden endişeliyim. İstanbul'dakinden daha önce bir deprem bekliyorum” diye konuştu.