Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Fethiye Belediyesi arasındaki gerginlik Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın gönderdiği yazı ile zirveye çıktı. Bakanlık, Fethiye Belediyesi'nden Fethiye İskelesi'nin kontrolünü Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesi istendi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı duruma tepki göstererek,  'İşte tapumuz! Bunu da mahkemeye vererek almaya utanmadınız mı? Yazıklar olsun' yazılı afiş astırdı. Afişte 1958 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ile Başbakan Adnan Menderes tarafından imzalanan ve iskelenin Fethiye Belediyesi'ne ait olduğunu gösteren belge yer aldı. Saatcı, iskelenin devir işlemleri için halkı da iskeleye çağırdı.

Devir işlemi ise dün gerçekleşti. İskelede vatandaşlarla çay içen Saatcı, "Büyükşehir yasası çıktıktan sonra her gün işkenceye uğrayan bir insan gibi bir tarafımızın parçalanmasından, koparılmasından rahatsız oluyoruz. 'Başkan yasa çıkmış, bunların verilmesi gerekiyor. Sen bundan neden rahatsız oluyorsun. Ver işine bak' diyebilirsiniz. Ancak siz beni, Fethiyelilerin hakkını savunmam için seçtiniz. Yoksa ben de elimi göğsüme birleştirip, koltuğumda oturup, 'Bana ne saygıdeğer Fethiyeliler. Büyükşehir yasası ile ilgili gidin derdinizi iktidar partisine anlatın' diyebilirdim. Ama hayır, biz mücadele adamıyız. Bu topraklar hiçbir zaman Likyalılardan beri boyun eğmemiş, hep dik durmuş" dedi.

Saatcı sözlerine şöyle devam etti:  "Bizim kavgamız, değerlerimizin elimizden alınmasındandır. Bu kaotik ortamda, ülkenin beka sorunu olduğu bir dönemde, ortak akılla, hoşgörüyle bir masa üzerinde paylaşarak, bunlar yapılamaz mıydı? Bir tane, defterdarlığa bağlı Sayıştay denetçisinin yazdığı üç beş eleştiriden dolayı, Fethiye'nin ana caddeleri ve Fethiye Şehir İskelesi Büyükşehir tarafından, büyük korku yaratılarak talep edildi. Bizim yerimizde olsalar, herhalde koltuğu bırakıp gidecekler. Bir denetçi rapor tuttuğu için Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Barış Manço Bulvarı, sahili, iskelesi, yat yanaşma yerleri talep edilecekse, zaten bize de gerek yok. Belediyeyi de size teslim edelim, gidelim. Seçilmiş insan görevini yaparken yasaları vatandaşın lehine yorumlayarak, idareyi, gücünü öyle kullanan insandır. O zaman seçilmiş insanın, atanmış insandan ne farkı kalır? Burayı büyükşehir talep etmese, Sayın Osman Gürün'ü ayağından asacaklar mı?"

Devir işlemi sırasında yanında olmayan milletvekillerine de tepki gösteren Saatcı, Fethiye'nin değerlerine peşkeş çekilirken yanlarında olmayanların, başka zamanlarda da yanlarında olmaması gerektiğini söyledi.

Bedduasını da esirgemeyen Saatcı, 'Amin' dersiniz herhalde. Bu iskeleyi alan, bu iskelenin hayrını görmesin" dedi.