Geçtiğimiz günlerde Bodrum esnafı ile yaptığı toplantıda, sezon sonunda dükkanlarının vitrinlerini gazete kağıtlarıyla kapatarak giden esnafların büyük bir görüntü kirliliği yarattığını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Bu bizi çok üzüyor ve Bodrum’a hiç yakışmıyor. Esnaflar dükkanlarını kapatabilirler ama vitrinlerini gazete kağıdı ile kaplamamalılar. Sözgelimi güzel bir Bodrum manzarası baskılı branda asılıp bir de lamba yanarsa kötü görüntü bir nebze olsun önlenmiş olur. Lütfen bunu arkadaşlarınıza da anlatın. Ellerimizi bu taşın altında hep beraber birleştirelim ki Bodrum’u uçuralım” demişti.

Esnaftan bu çağrıya cevap gelmekte gecikmedi. Dükkanının vitrinini düz bir perde ile kaplayan esnafın yanında, eski ve yeni Bodrum fotoğraflarıyla donatarak güzel bir örnek oluşturan esnafın da olduğu görüldü.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, çağrısına cevap veren vitrin düzenlemesi yapan esnafa teşekkür etti. Diğer esnaftan da böyle güzel Bodrum fotoğraflı vitrinler beklediğini belirterek “Kış aylarında Bodrum’un çarşısını bir kültür ve sanat merkezi haline dönüştürelim” dedi.