Olay, Denizli'nin Bağbaşı Mahallesi'nde önceki gün meydana geldi. K.C. isimli şahıs, boşandığı ancak dava dosyasının Yargıtay'da olduğu Reyhan Cabar ve annesi Gülistan Doğanbaş'ı pompalı tüfekle evlerinde ağır yaralamış, Reyhan Cabar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Reyhan Cabar dün kılınan cenaze namazının ardından Gümüşler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Anne Gülistan Doğanbaş'ın Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.
Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan K.C.'nin, önceki gün öldürdüğü eşini, geçen yıl Temmuz ayında Fatih Mahallesi'ndeki evinde saatlerce rehin aldığı ortaya çıktı.

Eşi Reyhan Cabar'ı Fatih Mahallesindeki evinde 3.5 saat rehin alan işçi emeklisi K.C.'yi polisler ikna etmek için uzun süre uğraşmıştı. Rehin alma olayının şahsın ikna edilmesiyle son bulmasının ardından hastaneye götürülen K.C. burada gazetecilere, eşinden boşanmak istediğini ancak eşinin boşanmamakta direndiğini ve yaptığından pişman olmadığını söylemişti.

O gün rehin alınan ve önceki gün de öldürülen Reyhan Cabar ise, yüzünü kapatarak görüntüsünün alınmasına engel olmaya çalışmıştı.
Öldürülen Reyhan Cabar'ın babası Mehmet Aykurt, büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Geçen yıl yaşanan rehin alma olayında kendisinin Yozgat'ta olduğunu belirten Mehmet Aykurt, şöyle konuştu: "Ben Yozgat'ta iken kızımı evde rehin alıyor. Silah tehdidiyle kızımı eve getiriyor. Evde kızımı darp ediyor, Dövüyor, telefonunu kırıyor. Polis elinden zorla alıyor. Daha sonra 3 ay içeride yattı sonra serbest bırakıldı. Bırakıldıktan sonra da bir sürü dosyamız var bizim adliyede. Buna rağmen hakim bey bu adamı tahliye etti. Tahliyeden sonra bu işler bizim başımıza geldi."

Son olarak önceki gün pompalı tüfekle kızını öldürdüğünü belirten Mehmet Aykurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kızıma, rehin alma olayından sonra valilik tarafından koruma verildi. Bu koruma kararının bir kararı da bizde. İhmal olduğunu düşünüyorum. Kızımın koruma süresinin bitmesiyle ilgili herhangi bir bilgim yok. Ancak, Kurban Bayramından bir kaç gün önce şahıs kızımı sarhoş halde yine rahatsız etmiş. Kızım o gün yine polisi aramış. Polis gelmiş ancak şahıs evden kaçmış."

Kızı ile şahsın kanunen ayrıldığını ancak, karşı tarafın dosyayı temyize götürdüğünü belirten Aykurt, şunları söyledi: "Henüz dosya temyizden gelmedi. Kızımın nafakadan alacağı para biriktiği için, şahsın evine icra gitti. Şahıs, icra yetkililerine de silah çekmiş."

Rehin alma olayının ardından K.C.'nin 3 ay cezaevinde yatıp çıktığını söyleyen baba Mehmet Aykurt, "Ondan sonra bu iş başımıza geldi. Sürekli şahıs kızımı rahatsız ediyordu. Polisin ihmali olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kızını öldüren şahısla ilgili davacı olacağını belirten Aykurt, sözlerini şöyle tamamladı: "Kendisi cezaevine gitti ama ben davayı sürdüreceğim. Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Kızımın kanı yerde mi kalacak? Ona göre ben gerekeni yapacağım. Her şeyi kanuni yoldan yapacağım"