Salihli Demirköprü Barajı'nda doluluk oranının sınırına 60 santim kalana kadar yükselmesi nedeniyle, önceki gün, baraj kapakları açıldı. Baraj suları Gediz Nehri'ne tahliye edilmeye başlandı. Baraj kapaklarının açılması ve etkili olan yağmur ile birlikte Gediz Nehri taştı. Nehrin yakınında bulunan binlerce dönümlük tarım arazisi ve ekili alanlar sular altında kaldı. Su baskını nedeniyle özellikle üzüm bağları etkilendi. Biber, domates ve mısır ekimi yapılacak olan araziler suyun altına gömüldü. Taşan suların üzüm bağlarının da filizlerine ulaşması halinde zarar göreceği açıklanırken mısır, domates ve biber dikilecek olan arazilerde ise ekim işleminin su baskını nedeniyle en az 15 gün gecikeceği belirtildi.

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, "Demirköprü Barajı'nda taşma tehlikesinin olması nedeniyle kapakların bir bölümü açılarak su tahliye edilmeye başlandı. Su 2-3 gündür Gediz Nehrine tahliye ediliyor. Hem barajdaki su tahliyesi, hem de şiddetli yağmurun etkisiyle Gediz Nehri taştı. Nehrin Turgutlu Ovası'ndan geçen bölümüne yakın olan birçok arazide su baskınları meydana geldi. Bu su baskınları biber, domates ve mısır ekilecek arazilerde ekimleri en az 15 gün geçiktirecek. Üzüm bağlarında ise suyun filizlere ulaşması ürünlere zarar verir" dedi.

Gediz Nehri yakınında çiftlik evi ve hayvan damı bulunan çiftçiler su baskınlarına karşı önlem alırken, Turgutlu itfaiyesi de 24 saat yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında hazır bir şekilde bekletiliyor.