İkinci yılında Ege ve Akdeniz'in en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olma başarısını yakalayan Gediz Üniversitesi, mevcut bölümlerine yenileri ekliyor.

2011-2012 eğitim döneminde Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler'le Mühendislik ve Mimarlık fakültelerine Fen ve Edebiyat Fakültesi katılacak. Yeni fakülte bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı'yla, Psikoloji bölümleri açılacak. Ayrıca Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde İç Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümleri öğrenci almaya başlayacak. Meslek Yüksek Okulu'nda da 9 programın yanı sıra Fotoğrafçılık ve Kameramanlık eğitime girecek.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, daha çok öğrenciye daha çok bölümde daha kaliteli eğitim vermeyi amaçladıklarını açıkladı. Prof. Dr. Çevik, Gediz Üniversitesi'nde tek hedefin daima en iyiyi yakalamak olduğuna işaret etti, şöyle dedi: "Sadece yeni bölümler ekleyerek büyümeyeceğiz, aynı zamanda gelişeceğiz. Bu kapsamda alanlarında uzman yeni akademisyenler de ailemizin bir parçası olarak aramıza katılacak. Bu yönde ciddi adımlarımız var. Misyonumuz, bilim-teknoloji ışığında değişim ve dönüşüm liderlerini insanlığa kazandırmak. Vizyonumuz da kaliteli akademik eğitimle bilimsel alanda ülke itibarını artırmak. Bu amaçla yola çıktık, bu doğrultuda ilerlemeye devam ediyoruz."