Subaşı İlköğretim Okulu bünyesinde açılan bu sınıf için ayrıca görme engelli öğretmen ataması yapıldı.

Subaşı İlköğretim Okulu Müdürü Mürsel Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Okulumuz geçtiğimiz yıl eğitim ve öğretime başladı. Okulumuz 32 derslikli olarak Tavşanlı'nın en büyük okulu durumunda. Geçen sene 3 tane görme çocuklarımızın velileri Milli Eğitim Müdürlüğüne böyle bir talepte bulunuldu. Tavşanlı'da böyle bir imkan sağlanması için müracaat ettiler. Bizde olumlu cevap verdik. Okulumuzda böyle bir sınıf açılabileceğini düşündük. Tabi onay alındı. Yazın da görme engelli öğretmen ataması yapıldı. 1 tane öğretmenimiz geldi. Şu an 3 öğrencimizin kaydını yaptık. İnşallah bundan sonra da eğitim ve öğretime okulumuzda devam edecekler. Bu uygulama Tavşanlı'da bir ilk olma özelliğini taşımaktadır" dedi.
Talep olduğu takdirde yeni sınıfların da açılabileceğine işaret eden Yıldırım, ancak şu anki duruma göre bu sınıfın yeterli geleceğini düşündüklerini söyledi.

İlköğretim çağında olan görme engelli öğrencilerin sağlık raporunu alarak, rehberlik araştırma merkezine başvuracağını belirten Okul Müdürü Yıldırım, "Ardından bu merkezin yönlendirmesiyle bu öğrencilerimiz bize geliyor. Biz de kayıt işlemlerini yapıyoruz. Kayıtta herhangi bir sorun yok. Veliler istedikleri zaman gelerek kayıtlarını yaptı-rabilir. Eğitim ve öğretim başladıktan sonra da kayıt alabiiriz. Ancak bu öğrencilerimiz de 19 Eylül'de ders başı ya-pacaklar" şeklinde konuştu.