Bursa’nın İnegöl İlçesi’nden yaklaşık 7 yıl önce Muğla’nın Bodrum İlçesi Yeniköy Mahallesi’ndeki evlerine yerleşen Saliha Ötken, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle düzenlenen 'Kadına Şiddete Hayır' yürüyüşüne katılmak için sabah saatlerinde eşi 47 yaşındaki M.E.Ö.’den izin istedi. Ancak boyacı M.E.Ö. eşine izin vermedi ve işe gitti. Yürüyüşe katılmayan Saliha Ötken, 6 yaşındaki oğlu Atilla Ötken’i anasıfına bırakmak için öğlen saatlerinde Cumhuriyet İlköğretim Okuluna gitti. Öğrencilerin erken bırakılacağını öğrenen anne Ötken, eve dönmeyip oğlunu okul bahçesinde beklemeye başladı. Bu sırada eşi cep telefonundan arayıp eve çağırdı.

İddiaya göre, eve giden Saliha Ötken eşinin saldırısına uğradı. Kendisine tekme ve yumrukla vuran öfkeli kocasının elinden kurtulan kadın koşarak polis merkezine gitti. Hastaneye götürülen anne Ötken, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra eşinden şikayetçi olmak için yeniden polis merkezine gitti.

DEVLETTEN SIĞINMA İSTEDİ


Yaşadıklarını korku içinde anlatan Saliha Ötke, “Eşim şiddete hayır yürüyüşüne katılmama izin vermedi, oğlumu okula götürdüm, bahçede bekliyordum, kendisini birileri telefonla arayıp benim okulun güvenlik görevlisi ile çay içtiğimi söylemiş, beni bu bahaneyle eve çağırarak feci şekilde dövdü. Ben oğlumu okula getirip, 'ders erken bitecek' denilince oğlumu beklemek istedim. Eşim daha önce de bana çeşitli defalar şiddet uygulamıştı, dövmüştü ama artık dayanamıyorum, yine beni dövecek. Bu nedenle bu kez şikayetçi oldum. Şu anda sokakta kaldım o eve dönemem, devletten sığınma hakkı isteyeceğim” dedi.

Polis kaçan M.E.Ö.'nin yakalanması için çalışma başlattı.