Nazilli’ye bağlı Aşağı Yakacık köyünün yüksek bir konumda ve soğuk olması sebebiyle öğrencilerin sık sık hastalanarak uzun süreli devamsızlık yaptığını, bununsa okul başarısını etkilediğini tespit eden ekip, hastalıkların önüne geçmek için her gün bütün okulun c vitamini almasını sağlamak için proje geliştirdi. Proje kapsamında çocukların hasta olmalarını önlemek için yanlarında portakal getirmeleri söyleyen ekip, öğrencilere ilk ders başlamadan önce öğretmenleriyle birlikte her gün en az bir portakal yedirmeyi sağladılar.

Başarı Yolcuları Ekibi, projenin sonucunda soğuk algınlıklarının ve dolayısıyla devamsızlıkların azalığını belirterek, bunun yanında öğrenci öğretmen iletişiminin arttığını ve öğrencilerin paylaşmayı öğrenerek sosyalleştiklerini belirtti.

Ekibin başarının artması için çalışma yaptığını ve sonuçta C Vitamini projesi çıkardıklarını ifade eden Aşağı Yakacık İlköğretim Okulu Müdür Yrd. Cengiz Pak; “Okulumuzun başarısını artırmak için oluşturulan ekibimizle yaptığımı çalışmalar neticesinde böyle bir projeye karar verdik. Çokta verimli olduğu için mutluyuz. Çocuklara evlerinizde portakal yemelisiniz gibi söylemler fazla çekici gelmiyordu. Ama bunu proje kapsamında derslerle entegre edince başarı sağladık. Çok sayıda hastalanmalardan dolayı rapor alan öğrencilerimiz olurken, artık bu sayı minimum seviyelere çekildi. Ayrıca hastalığından dolayı uzun süre derslere gelmeyen çocuklarımızın başarısı düşüyordu. Ama artık bu sorunu da çözdük. Projeyi gerçekleştiren arkadaşlarımızı kutluyorum ayrıca öğrencilerimize bu konuda destek olan velilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.